Prispevok na auto ZŤP

kiwinka007
21. dec 2017

Ahojte vsetci,mam otazku. Ja sa tomu vobec nerozumiem a pani na urade je tak protivna ze na otazku odpoveda protiotazkou a uz nemam na to nervy. Ide o toto: manzel (42) je 6rokov na plnom invalidnom dochodku. Kedze mame 4deti aby sme nejako vyzili k jeho dochodku si este 5ty rok privyraba ako vratnik. V lete si podal ziadost o prispevok na individualnu prepravu teda prispevok na kupu auta kedze chodi do prace mimo nasho mesta. Zamietli mu to,ze 6 operacii chrbtice znamena ze jeho zdrav.stav je dostatocne dobry nato ze asi do roboty moze jazdit na bicykli😂 odvolali sme sa uz len z dovodu ze mu pri tej prilezitosti vzali aj prispevok na benzin ktory mimochodom dostaval 5rokov aj kartu ZTP. To ho dorazilo. Zaciatkom decembra manzel oznamil zamestnavatelovi ze od Noveho roku v praci konci,nakolko 5 rokov mu stacilo-je to narocne hlavne psychicky(je to vratnik kde sa denne premelie tisic ludi) ...a teda ze bude hladat nieco nove.. lenze vcera nam doslo oznamenie ze prispevok mu schvalili. Kedze tento prispevok je podmieneny tym ze clovek do ZTP musi pracovat aby mu dali prispevok na auto teraz sa obavame ze ak by v sucasnom zamestnani skoncil a od Noveho roku hladal novu pracu prispevok mu zamietnu resp.auto mozu zobrat ci? Dakujem za precitanie,pochopenie,budem rada za kazdu radu. Zelam Vam pokojne Vianoce v kruhu rodiny❤️

bosorkabb
21. dec 2017

My sme žiadali na syna. Ono to zamestnanie je podmienka, nech ešte vydrží kým nekúpite auto.

kiwinka007
autor
21. dec 2017

@bosorkabb jej dakujem ti za odpoved. Ak by potom dal vypoved nezoberu mu to auto? Inak ako dopadla Vasa ziadost? Dufam ze uznane😊

bosorkabb
21. dec 2017

@kiwinka007 nie nezoberu, potom to už neskumaju. Základ je aby bol zamestnaní keď budete žiadať a kým vybavíte prepis a veci ohľadne toho. Lebo po priznaní a vyplatení ešte musíte doložiť prefoteni technický preukaz kde manžel bude majiteľ vozidla.

kiwinka007
autor
21. dec 2017

@bosorkabb dakujem Ti. Aj toto mi pomohlo moc. Len som sa bala aby v rozmedzi tych dni kedy budeme hladat inu robotu nemusi auto vratit. Zelam tebe a celej rodinke krasne Vianoce ❤️A hlavne zdravie v roku 2018

bosorkabb
21. dec 2017

@kiwinka007 nemáš za čo. Hlavne až keď manžel bude majiteľom vozidla v technickom preukaze a po obhliadke auta na úrade až potom nech dá výpoveď. Skôr isto nie. Peniažky vám prídu až v januári ale musíte mať už vybrané auto a predfakturu až potom pustia peniaze vám. A všetko od auta bude treba zdokladovat na úrade.
Aj vám prajem krásne sviatky.

petrag25
19. jan 2018

Ahojte nevedel by mi niekto poradit co napisat do vyjadrenia servisu o stave auta? Rodicia pred 8 rokmi dostali jedno auto a chceli by ho predat a vybavit prispevok na druhe kedze sa im hrozne kazi.. Vedel by mi niekto pomôcť? Ocino bol v servise ale nemaju s tym skúsenosť

mikkke
23. mar 2021

@petrag25 mám ten istý problém môžete napísať ako ste postupovali tiež neviem čo napísať

tomi115
22. dec 2021

@bosorkabb mozem sa aj ja spitat? Podali sme si žiadost na prispevok bo syn ma autismuz s viraznym stupnom agresívny F92.8. No nevieme či nam to schvalia ze musime cakat 3 mesiace. Reku ci si mame uz do predu hladat auto aby boli papiere vibavene alebo mame čakať na schalenie a až potom riešiť. Dakujem za odpoved.

bosorkabb
23. dec 2021

@tomi115 čakať na schválenie.

tomi115
6. feb 2022

Zdram vie my niekto poradiť? Ziadali sme prispevok na auto pre syna. Dosla nam pošta ze mame do 30 dni doniest predfakturu ci co to je. Len tie podmienky no neviem. Musi bit manual, nesmie bit starsie viac ako 5 rokov. Najmenej 2017. Max prispevok je niečo cez 6000€. No a 2017 rok to su ine palkove sumy. Take auto nieje zohnať. Chapem ze treba doplatit, no keby mam korunky tak toto neriešim s takymi podmienkami.

henike30
22. feb 2022

Ahojte! Aj my sme dostali príspevok na auto pre syna.To by som chcela spýtať že koľko ste platili na prepis auta na políciu? Dajú nijakú zľavu? A na PZP?

paaat
17. jan 2024

@petrag25 mozem sa pridat aj ja mam stymto problem tiez mi v servise nevedia moc pomoct co by tam mali napisat