Je tu niekto kto vybavoval takýto príspevok ? Mojej mame povedali ,že musi pracovať alebo študovať aby mala nárok .. Má odrezanu nohu na protéze prejde ale iba kúsok .. Vidí už fakt že zle dlhé roky chodí dva x do mesiaca na injekcie do oka .. nohy jej brnia ..hlava sa jej zatočí..naozaj nechodí nikam len na 5min prechádzku.. ani vlakom kvôli záchodu čo musí každú chvíľu chodiť a takej osobe povedia toto .. či to má.zmysel vybavovať či to majú ozaj takto nastavené ??? Inzulín si pichá proste príde mi to mimo taká podmienka .. majú starú Fabiu s ktorou sa už boja niekam ísť
ale to je samozrejme max. co moze odstat ta suma, moze to byt aj menej.. podla posudku
@sweet20 no ona má pár euro na benzín čo si pamätám .. lebo auto im išlo ako tak .. len teraz sa im kazí hocikde im začne kontrolka motoru pipat a musia stáť .. tak neviem či by im na taxík schválili skôr asi nie.. však do vlaku ani nevylezie a nehovoriac o Tom že ani si ju neviem.predstavit šlapat na zastávku .. lebo bolo tam niečo o posúdení nemožnosti prepravovať verejnou dopravou že potrebuje nejaký posudok ... Ale netuším ako vážne na Tom človek musí byť
@nyky23 čo viem mala by tam byt aj podmienka že musí navštevovať nejaké sociálne zariadenie nie len zamestnanie a školu ( stacionár, soc.zariadenie pre ZŤP ľudí a pod.) a potom dostane príspevok, chceme to tak vybavovať pre svokru ktorá je na vozíku
MY sme mali chorú dcérku a mala chodiť do školy ale podmienky na auto neboli splnene tak nám ho nedali. Lebo že nechodí za kultúrou a do nemocnice sme chodili museli sme volať vždy sanitku .A potom jej podnikateľ daroval vo forme sponzorského daru odrátal si s dani úplne nové dostala.
@alickapusinka máš to pomýlené. Chodenie za kultúrou je potrebné na príspevok na naftu alebo benzín. Na príspevok na auto je potrebné chodiť min. 2x do týždna do školského zariadenia alebo DSS alebo pracovať
@tanapeta nemám to pomýlene mala som dcéru zťp nedostala auto chodila normálne 2 km do zariadenia do školy.3 krát do týždňa asi viem čo som vybavovala učiť ma nemusiš.
@alickapusinka ja ta neučím. Ja píšem ako to je v zákone. Podmienka za kultúrou na príspevok na auto nie je. Tá je na príspevok za naftu. Na príspevok na auto treba mat parkovací preukaz a min. 2x do týždňa chodiť do školy, do DSS alebo do práce. Tiež mám dieťa ZŤP a vybavovala som všetko a na základe toho aj riadne naštudovala zákon, aby nám to dali. Zákon 447/2008 paragraf 34
nech si poziada prispevok na taxiky