Ahojte, idem si podávať žiadosť o príspevok na auto pre ZŤP. Len neviem čo presne má obsahovať odôvodnenie žiadosti, aby mi to schválili.
@janca704 tak ani toto neplatí vôbec, pas dietatu zamietli auto , že stačí že matka ma opatrovak je pri nom v tej mhd, primestkej - podotýkam že dieta muselo lebo inde ho nechceli dochadzať 30 km do školy - nie zamietli a pobrali ešte aj kompenzacie čo mali predtým , prezúkaz parkovaci + prispevok na benzin , dieta chodilo 4-5 x do tyždna do školy
že ked bol rano narvaty autobus dieta v háji a bolo celé vyučovanie pod lavicou nezabralo no a , uč aj rodič ma pracovat a zvládnut dieta
naspäť dieta behalo, škriabalo sa po sedačkách, matka v haji totálne už, že rovno ked ich videli ludia čo chodili pravidelne sa im vyhli , no a má to zvladnut
to si nevymyšlam to je fakt
nezaberaju ani kružky ani denna dochadzka mimo bydliska do školy ani rehabilitacie mimo bydliska
rodič má opatrovak má to zvladnut bodka lebo citujem posudkového mudr , v sprave je že dieta spolupracuje na vyšetreni čiže vie spolupracovat a hotovka
nepomohlo ani odvolanie nič, dieta skončilo na domacom vzdelavani aj ked mu kolektiv pomahal neskutočne ho tahal, má si nájst školu v mieste bydliska ,spadova že 2 hod v kabinete nič viac proste to čo musi zo zákona nič viac zvyšok neviem či sa opasat bomabami alebo čo
@sara07 My sme sa museli súdiť, súd sme vyhrali - až potom nám schválili. Tiež som dostala super rady od posudkovej, ako mám dávať 10rocnej plienky vo vlaku, keď odmieta wc, ako nám vlastne zachraňuje život, lebo čo keď v amoku to dieťa počas jazdy autom na mňa skočí a vybúrame sa .. choré.
@srdiecko4u to som si myslela že som čítala už všetko o tomto 👽😈
@janca704 lekarskych správ bolo dost aj boli kvalitne vypracované aj obsiahle aj všetko
dokonca v jednej bolo uvedené že dieta sa vala po zemi nie je schopne komunikacie to bolo aj v odvolaní
lenže oni zo všetkých tých správ proste si vybrali že dieta na danom vyšetreni spolupraucje a bodka, rodič je pri nom má to zvladnut citujem a mhd, cestovanie tým padom zvlada, dovi dopo
to dieta skutočne v dni ked šlo busom bolo zbytočné aby vôbec bolo v škole , ked sa šlo autom zvladalo všetko inak , na auto sa im nakoniec skladala rodina a priatelia lebo sa na to nemobhli divat
proste je určity balik prachov na daný urad a ked sa minu tak nie je alebo sa čo sa dá sa škrtá ,
a myslim že rodičia ked idu na posudenie pokec na urad by im mali vysadit lieky , dobre ich vytočit aby uradnici verili , lebo ked tam dieta ticho sedí je problém asi že si všetci vymyšlaju
Pekný deň prajem chcela by som sa informovať ak som dostala príspevok na auto pred 10 rokmi a chcem si požiadať znovu treba nejaké potvrdenie alebo niečo čo sa stalo alebo kde je to auto ktoré som kúpila pred tými 10 rokmi ? Ďakujem
@laranka Toto píšu na stránke
Ďalší peňažný príspevok je možné poskytnúť, ak od právoplatnosti rozhodnutia o priznaní predchádzajúceho peňažného príspevku na kúpu osobného motorového vozidla uplynulo najmenej sedem rokov a:
- osoba s ŤZP sa zaviaže, že osobné motorové vozidlo, na ktoré sa poskytol predchádzajúci príspevok, predá do šiestich mesiacov od kúpy nového osobného motorového vozidla alebo
- osobné motorové vozidlo, na ktoré sa poskytol predchádzajúci príspevok, je vyradené z evidencie motorových vozidiel alebo sa osoba s ŤZP zaviaže, že do šiestich mesiacov od kúpy nového osobného motorového vozidla požiada o jeho vyradenie z evidencie
@srdiecko4u ďakujem pekne ale je nutné predať alebo vyradiť z evidencie to auto ak už ubehlo vlastne toľko rokov ?
@laranka Podľa toho, čo sa vyššie píše, tak áno. Ak chcete ďalší príspevok, musí ubehnúť 7 rokov + predať/vyradiť.
@laranka v prvom rade musite byt nadalej odkázaná na individuálnu prepravu, teda treba mat aktuálne odborne nalezy, prepodkladam, ze budu vypracovavat novy lekarsky posudok, kde sa posud.lekar k odkazanosti vyjadri. Dalsia podmienka je, ze musite byt zamestnana (prip.chodit do vzdelavacieho zariadenia - tyka sa najma deti a studentov). ak uz ste mali na omv prispevok a kedze podmienka uplynutia 7 rokov je splnena, bude sa (pravdepodobne) skumat, v akom tech.stave auto je, ake mate moznosti prepravy do zamestnania (skoly). Zavolajte priamo na prislusny urad, to bude najlepsie 😉
Ja len odporučím nepísať, že je auto potrebné na návštevu lekára - to hneď zamietnu a odporučia si objednať sanitku. Teda argumentovať chodením do práce, návštevy rodiny, rôznych podujatí, relaxačných zariadení a pod.