Ahojte ,chcela by som sa opýtať o ten príspevok 333€ ktorý schválili pre ľudí , ktorí sa dostali kvôli pandémii do hmotnej núdzi. Môj muž kvôli korone prišiel o prácu dvakrát, hmotná núdza nám nevyšla lebo poberám materskú tak vraj by to neprešlo. Ale poberali sme tú SOS dotáciu 300€ či ako to nazvať. Neviete mi poradiť , či teda aj my spadame do "tabuliek" a máme nárok ,alebo iba fakt tí, čo sú v hmotnej núdzi ďakujem 🙂
@richardp2509 iba ti co spadli do hmotnej nudzi v obdobi korony ... t.j. vy nie ...
@richardp2509 Sama si si odpovedala a sama si odporujes.
Pises, pre tych co spadali do hmotnej nudze... vam hmotna nudza nevysla, teda do tejto kategorie nespadate... takze logicky bude odpoved...?
@richardp2509 dievcata a platí to aj ked som presne kvoli korone prišla o prácu minulý rok v marci, a bola som az do septembra na hmotnej núdzi? Potom. Som si uz nasla našťastie robotu, lebo neviem ci to platí len pre tých co su v podstate od toho marca az doteraz doma, alebo aj pre tých co boli od toho marca určitý čas na hmotnej nudzi? Neviete niektorá, skôr ako budem volať na urad,
@zuzinapipina "V tomto prípade je podmienkou obdobie od marca 2020 do apríla 2021, kedy si rodina nárok na pomoc v hmotnej núdzi uplatnila"
"Jednorazový príspevok tak už v auguste dostanú konkrétne rodiny, ktoré najviac ekonomicky utrpeli v dôsledku pandémie, stratili zamestnanie či iné sociálne istoty a objektívne sa ocitli v existenčných problémoch. O 333-eurový príspevok netreba žiadať ani ho nijako dokladovať. Jeho vyplácanie zabezpečia úrady práce, a to formou zaslania priamo na účet alebo poštovou poukážkou."
Mas novu pracu, cize nie si uz v existencnych problemoch a neuplatnujes si narok na hmotnu nudzu od marca 2020 do aprila 2021.
@nafka0483 dobre ďakujem 😊
@richardp2509 museli by ste poberať príspevok v hmotnej núdzi. Ak ste ho nepoberali, tak nie.
Baby, a je potrebné o to nejak žiadať v prípade, že tam človek spadá? Alebo to budú posielať automaticky? Ďakujem
@panelacikova Vid moj komentar 11:09
@richardp2509 Ahoj nie do tabuliek nespadas. Podmienkou je že od kedy začal Covid musíš byť v hmotnej nudzy. Ty čo sú dostanú 333eur teraz v Auguste my ostatný po 200eur niekedy na jesen
@zuzinapipina ano
@fidorka7 teraz neviem načo presne to je odpoveď 😊
Len by som doplnila info,že príspevok je určený pre deti,takže sa to týka najmä rodín v ktorých sú deti v hmotnej núdzi..lebo sos bola pre dospelých resp.pre ľudí, ktorí stratili prácu v čase covidu a nemali príjem..
Na tuto otazku by ti mali vediet odpovedat na urade prace, skus tam zavolat budes mat 100% odpoved