Ahojte Prosím Vas neviete ako je to stym príspevkom 200 eur na každé dieťa? Je to uz schválené kedy sa to ma dostať ďakujem
@kristina1001 nie to nemysli
@monuska1352 niekde som zachytila, ze maju vyplacat tym rodinam, kde rodicia nepresiahnu sumu 2tis € - ale ci v hrubom, ci v cistom.... Uz sa to tu riesilo, skus si to pohladat
nie je to schvalene a prijem rodiny nesmie presiahnut 1400 eur (aj davky sa pocitaju
@loginexistuje nepisali nahodou 2000e?
@sisa_s
@loginexistuje a ktory prijem je ten z ktoreho sa to rata? Bo je rozdiel ci si z 2000e eur uplnatni db na 3 deti ci na jedno. Pripadne tam ma ine zrazky.. Dve rodiny mozu mat iny cisty prijem z 2000e hrubeho.
@kristina1001 nie to som myslela inak ajntonje dost nefer ze to davaju az teraz doteraz ženy co boli tehotné nedostali nikdy nič
@monuska1352 A čo kedy bolo fér? Ani rodičák nebol v takej výške, bol 190 e. Žiadne tehotenské príspevky neboli. A nehovoriac o tom, že rodičák z 3 rokov už 4,5 roka 😀
@monuska1352 to teda je
@monuska1352 ahoj, bude sa to schvalovať až v auguste ked prebehne vyplatenie prvej davky a to tých 333 eur rodinám v hmotnej núdzi. Takže ešte sa nevie či o tých 200 eur bude treba ziadať alebo to pojde podla nejakého parametru automaticky https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/3860148-vl...
@monuska1352 deti ale nemáš kvôli príspevkom...kým ich počneš, vyhodnotíš svoju finančnú situáciu a potom sa rozhodneš...samozrejme všetko navyše poteší
Mńa by zaujímalo, ako to budú zisťovať, kto má aký príjem. Dávky z Upsvaru sa dajú zistiť, ale ostatné. A po ďalšie zas by sme sa mohli baviť o nespravodlivosti. Zas vyhrajú tí, čo majú na páske minimum a zvyšok berú na čierno. Zas chudáci čo podstivo odvádzajú dane, dostanú prd 😀 Teda tú druhú fázu vyplácania mám na mysli, do tých 1400 e ako vravíte.
@marryen tých 333 eur čo nabieha v auguste pojde tým ktorí poberajú davky v hmotnej núdzi, takže to už maju vymyslené, ale tých 200 eur ani srnka netuší ( podla mna ani oni ešte) , ale tu si myslím že to skor bude na žiadosť a dokladovanie mzdy v rodine, lebo uplne si neviem predstaviť aku automatiku by tu chceli zaviesť.
@sarinka2012 veď to
@marryen kto ma rodičak 4.5 roka? Rodičak je cca 2 a pol roka a pol roka je materské samozrejme ak mas od robene
@monuska1352 no tie co im deti dovrsili tri roky min rok marec april a neboli zamestnane tak maju rodicak stale
@loginexistuje jaj tak ale to nieje moj prípad ona to tak napísala jak ja keby som to tak mala
@monuska1352 napísala som to všeobecne. Každý kto sa vyzná v aktuálnej situácii,vie čo som tým myslela. Nikde som nepísala,že je to tvoj prípad.
@monuska1352 Mňa by zaujímalo napríklad aj to , či tieto peniaze idú aj rodinám , ktorým sa napr dieťa narodí teraz v septembri/ októbri 2021, aké mali zvýšené výdaje počas korony ,ako ich to ovplyvnilo ? Nechápem tomu
@sarinka2012 nie vsetkym, ktori poberaju pomoc v hmotnej nudzi
@monuska1352 myslíš keď si tehotná tak ten príspevok lebo ak áno ten je od apríla schválený a začína sa to vyplácať tuším od 4 mesiaca tehotenstva samozrejme musíš si o to požiadať