Dobrý deň! Učiteľke sa poskytuje príplatok za profesijný rozvoj v súlade so zákonom č. 553/2003 Z. z. Počas materskej dovolenky sa príplatok predlžuje platnosť o dobu, ktorú bude na materskej dovolenke, alebo trvá platnosť 7 rokov bez ohľadu na to, či pracuje, alebo je na materskej či rodičovskej dovolenke? Dakujem pekne!
@aurelia2000 nasla som toto…Podľa § 46 ods. 5 zákona č. 317/2009 Z. z. v znení účinnom od 1. novembra 2009 doba platnosti priznaného kreditu je najviac sedem rokov od jeho priznania; zo závažných dôvodov, najmä čerpania materskej dovolenky, rodičovskej dovolenky alebo práceneschopnosti trvajúcej dlhšie ako šesť mesiacov nepretržite, môže zamestnávateľ na základe písomnej žiadosti zamestnanca túto dobu predĺžiť najviac o tri roky.
Z uvedeného vyplýva, že kreditový príplatok možno priznať na dobu platnosti priznaného kreditu najviac na sedem rokov od jeho priznania (zo závažných dôvodov možno túto dobu predĺžiť najviac o tri roky, teda v tomto prípade kreditový príplatok možno priznať najviac na 10 rokov).
@nikolka99 Ale to bolo pri kreditovom príplatku. Ja som našla informáciu o príplatku za profesijný rozvoj, že sa nepredlzuje.
@aurelia2000 no vyskúšam, možno uznajú 😅
@nikolka99 Ak si mala kreditovy príplatok, tak ten ti ešte platí do r. 2026.
@aurelia2000 v lete vypršala platnosť (7 rokov), a bola som na RD
@nikolka99 Lenže tá ministerka školstva Martina Lubyova predĺžila v roku 2019 platnosť všetkých kreditov do r. 2026. Počas tých 7 rokov sme si mohli robiť inovačné vzdelávania, tie sa zbierajú po 50 hodinách.
@nikolka99 Platnosť je 7 rokov bez ohľadu na to, koľkokrát sa vyplácanie preruší. Čiže nepredlzuje sa o dobuMD alebo RD.