Príjem partnera kvôli peňažnému príspevku

4. sep 2024

Mam taku otázku.. môj 15 r syn má celiakiu koli čomu som si ziadala o peniaz. príspevok na diétu.. ale zistili na soc urade ze mam partnera ktorý ale nie je jeho otec a s tým žijem.. chcú jeho príjem za min rok..ten mi ale on odmieta dat..
Situácia je taka ze on sa o môjho syna finančné nijak nestará ani neprispieva na stravu a pod..o to sa starám ja a jeho otec
Mam tam napísať nejaký list alebo co robiť..

zuzuliennka1
4. sep 2024

vzdy sa pri tychto prispevkoch posudzuju vsetci clenovia domacnosti, je jedno, aky je tam vztah. ale ty s nim zijes a predpokladam ze teda vsetci 3 ste v spolocnej domacnosti.
a na urade ti co povedali ohladom takejto situacie?

autor
4. sep 2024

@zuzuliennka1 žijeme len počas týždňa.. víkendy a iné voľno je syn s otcom..nechce to pani akceptovať s ktorou som volala z úradu..

januska12323
4. sep 2024

Pani z úradu s tým nič nemá, musí postupovať podľa zákona. Posudzuje sa celá domácnosť a ak nesplníte podmienky nemáte nárok na príspevok. Ty nevieš koľko tvoj partner zarába alebo aký je problém s dodaním dokladu?

autor
4. sep 2024

@januska12323 presne neviem ..ani sa ho na to nepýtam a donútiť ho nemôžem aby dal potvrdenie

vyrovnanaosoba
4. sep 2024

Mala som pár rokov priateľa ktorý s nami žil v jednej domácnosti s mojim synom z predchádzajúceho manželstva. Pri každom príspevku, čo som žiadala, chceli príjem z domácnosti. Všetkých zárobkovo činných osôb. Je jedno či ti platí, prispieva, či má vlastnú chladničku, alebo je u teba len 3 dní v mesiaci. Býva s vami v spoločnej domácnosti. A že je tvoj syn aj u otca je smiešny argument.

la_dolce_vita
4. sep 2024

Mate spolocny trvaly pobyt?

sense
4. sep 2024

Pani s úradu s tým nič nemá , jednoducho sa posudzuje príjem ľudí v spoločnej domácnosti.

autor
4. sep 2024

@la_dolce_vita ja áno.. syn nie..

la_dolce_vita
4. sep 2024

Autorka, partner ma rovnaky trvaly pobyt ako ty? Po mne chceli zdokladovat 5 brigad syna a tiez sa im nepozdavala vyska vyzivneho od ex, hoci syn ma uz 24 rokov, cize je to uz jeho vec. Vymyslaju, aby to nemuseli dat, kedysi neriesili nic. Ja som sa na to vyprdla a o to im islo.

autor
4. sep 2024

@la_dolce_vita mne je to jasné že chcú aby som ss na to vykasla a nemuseli nič dávať

la_dolce_vita
4. sep 2024

Ak mate spolocny pobyt, tak je to bohuzial tak. Mam kolegyne s muzmi podnikatelmi, co to poberaju, ved danove sa da kadejako urobit. Ale par eur z brigady potomka je problem.. to iste stipendium na vyske. Nemoze o to poziadat otec chlapca, zrejme tam ma syn pobyt.

januska12323
4. sep 2024

Nemôžu ti to priznať keď nesplníš podmienky to je celé.

zuzuliennka1
4. sep 2024

@la_dolce_vita ale to nie je vymyslanie. To je fakt. Posudzuju sa clenovia domacnosti. Spolocne sa posudzuje cely prijem celej domacnosti. A ked je prijem tak, aby prispevok vysiel - tak domacnost prispevok dostane. Ak nie je - tak nedostane
A je jedno, ci su manzelia, druh a druzka, priatel a priatelka

la_dolce_vita
4. sep 2024

@zuzuliennka1 ved ja to chapem. Len kedysi naozaj neriesili, ze syn niekde brigadoval alebo ze mame podozrivo nizke vyzivne 🙂. Uz sa rata aj toto, pred tym nie.

la_dolce_vita
4. sep 2024

Autorka, ono je dost mozne, ze by vam to ani nevyslo, tie hranice su tak nastavene, pokial ma partner priemerny prijem.

abbey1
4. sep 2024

Tak ty žiadaš príspevok od štátu a máš problém akceptovať podmienky? Žijete s dieťaťom, máte vyzivovaciu povinnosť, štát ti môže pomôcť, ak finančne strádate, ale štát je zlý, lebo chce potvrdenie o príjme.
Škoda, že sa štát rovno nepostaví na námestie a nerozdáva peniaze náhodným okoloidúcim.

katie253
4. sep 2024

Môžeš partnerovi navrhnúť, aby potvrdenie o svojom príjme poslal on sám na úrad, buď poštou, osobne alebo elektronicky, ak ma tú možnosť. Ty ho vidieť nemusíš, ak je problém v tom, aby si ty nevedela kolko zarába. Tam ide o to, aby úrad mal potvrdenia od každého člena domácnosti, ktorý je zárobkovo činný.

mk1111111111
5. sep 2024

@katie253 problem bude asi inde, ze im potom asi vezmu prispevok