Prihlasovanie na úrad práce

terka_sza
22. júl 2024

Ahoj, chcela by som vás poprosiť o radu.
Práve som ukončila rok na výške s tým, že idem na inú vysokú školu a už som sa bola zaregistrovať na úrad práce (keďže teraz nie som študentom) a tam mi povedali, že musím zrušiť brigádnicku zmluvu, čo mám v práci. Tak som aj urobila, keďže logicky to bola zmluva o dohode pre študenta a vedúci mi ponúkol že môžeme podpísať tú zmluvu o dohode, čo má vlastne ten maximálny zárobok a ja by som to aj rada zobrala. Lenže na Úrade mi povedala pani, že nesmiem už robiť tam, kde som robila, s tým že jak toto riešim prvý raz, tak som bola v strese a nespýtala som sa jej, či to zahŕňa aj tú brigádnicku dohodu o práci s maximálnym zárobkom. Tak som jej napísala potom mail a odpísala mi toto:
"3.uchádzač o zamestnanie môže byť v pracovnoprávnom vzťahu na základe dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru, ak trvanie tohto pracovného vzťahu nepresiahne v úhrne 40 dní v kalendárnom roku a ak mesačná odmena nepresiahne v úhrne sumu životného minima pre jednu plnoletú fyzickú osobu (od 1.7.2024 273,99 €) platnú k prvému dňu kalendárneho mesiaca, za ktorý sa preukazuje výška odmeny u zamestnávateľa,
Toto máte aj na tom zázname, čo som Vám dala pri podaní žiadosti.*
Takže tu mi v podstate odkazuje, že môžem. Lenže na tom zázname je hneď pod tým tento bod:
"4. Uchádzač o zamestnanie nemôže byť v pracovnoprávnom vzťahu na základe dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru u zamestnávateľa, u ktorého bezprostredne pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie bol v pracovnom pomere alebo v obdobnom pracovnom vzťahu."
A teraz vôbec neviem. Preto by som vás chcela poprosiť o rady alebo či máte s takýmto osobné skúsenosti.
Ďakujem ☺

3009
22. júl 2024

@terka_sza veď to máš jasne napísané, že nemôžeš byť u toho istého zamestnávateľa ako si bola predtým ako si išla na úrad práce. Môžeš mať novú zmluvu ale u iného zamestnávateľa.

terka_sza
autor
22. júl 2024

@3009 to áno, ale keď som sa jej na to pýtala v tom emaily, tak mi poslala ten tretí bod. Preto som zmetená

adrianna20
22. júl 2024

@terka_sza

Počas evidencie môžete vykonávať zárobkovú činnosť resp. byť v pracovnoprávnom vzťahu na základe dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru, ak trvanie tohto pracovnoprávneho vzťahu nepresiahne v úhrne 40 dní v kalendárnom roku u zamestnávateľa,

u ktorého bezprostredne pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie nebol v pracovnom pomere alebo v obdobnom pracovnom vzťahu,
ktorý ho v predchádzajúcich šiestich mesiacoch pred uzatvorením tohto pracovnoprávneho vzťahu neodmietol prijať do zamestnania sprostredkovaného úradom.
Výška odmeny za vykonávanú činnosť nesmie presiahnuť v úhrne sumu životného minima pre jednu plnoletú fyzickú osobu podľa osobitného predpisu platnú k prvému dňu kalendárneho mesiaca, za ktorý sa preukazuje výška odmeny (od 1.7.2023 268,88 € / od 1.7. 2024 273,99 €).

Ste povinný predložiť úradu kópiu dohody o práci vykonávanej mimo pracovného pomeru najneskôr deň pred začatím plynutia doby, na ktorú sa táto dohoda uzatvorila.

Do ôsmich kalendárnych dní ste povinný úradu práce, sociálnych vecí a rodiny preukázať rozhodné skutočnosti pre vedenie v evidencii uchádzačov o zamestnanie t.j. skutočnosti o výške mzdy/odmeny za uplynulý kalendárny mesiac

adrianna20
22. júl 2024

@terka_sza
Dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru sa neradia medzi "obdobný pracovnoprávny vzťah"