Bývam v byte mám ho v osobnom vlastníctve , ale mám dospeleho syna ktorý býva so svojou priateľkou na podnájme ,a ak ho prihlásim k sebe na trvalý pobyt bude moja povinnosť zaplatiť zaňho len poplatok za smeti ,alebo budem musieť platiť aj za energie ?
@petra368 tak ja neviem,ale podla mna, nie,nebudeš musieť,treba si ísť zistiť osobné k vášmu správcovi. To je najistejšie,lebo čo ja viem,tak sa platí za osobu/mesiac. Pokiaľ býva inde a má nahlásený iba TP,nevidím dôvod na platenie smeti,svietenie a pod.....
Ked moj syn byval doma ako dospely pracujuci daval mi ciastku na platenie vsetkych poplatkov cize bytovemu druztvu tiez na elektrinu a smeti totiz na BD sa hlasi pocet osob v byte na jar Pride vyuctovanie a bud mate nedoplatok alebo preplatok .ked sa odstahoval odhlasila som ho z trvaleho pobytu na MU cim odpadli smeti aj z BD tak som tam vedena ako 1 osoba
Myslim, ze ano..podla osôb,co byvaju v byte sa potom počítajú predpokladané náklady na byt...a ked trvaly pobyt, tak urcite budes platit aj za smeti.....
staci dat na mesto prehlasenie ze syn sa nezdrziava v tom byte a poplatok za smeti neplatis trvaly pobyt ma len evidencny charakter v pohode by som mu ho dala
Nie nemusíš za neho nič platiť, keď tam nebude žiť a dane poplatky bude platiť niekde inde
Ak donesie z mestskeho uradu kde zije v podnajme potvrdenie (ak tam ma nahlaseny prech.pobyt) ze plati smeti tam tak nebudes musiet platit smeti, rovnako ak pri inych poplatkoch....
@petra368 za syna budeš platiť poplatky, ktoré sa rozpočítavajú na osobu - smeti, svietenie na chodbách, upratovanie, výťahy a ďalšie poplatky.