Prihlásenie sa na úrad práce o mesiac neskôr

12. okt 2022

Ahojte,
pracovny pomer mi konci k 30.novembru. Sestra, ktora je momentalne na materskej a zije v Nemecku mi navrhla, ci by som na december neprisla ku nim. Manzela ma cele dni v praci a ona je sama s dietatom, ze by jej to dobre padlo a spolu by sme stravili aj sviatky. Problem vsak je, ze neviem, ci by som sa mohla na urad prace zaregistrovat aj neskor, teda po navrate na SR niekedy zaciatok roka a dostavala by som aj podporu? Zamestnana som nepretrzite vyse 5 rokov, len neviem, ci by neurobilo problem to, ze by som sa zaregistrovala neskor ako v skutocnosti v praci skoncim. Na december sa musim prihlasit do zdravotky a este niekam? Dakujem Vam za rady a skusenosti.

c0ccodrill0
12. okt 2022

Ja som sa kvoli covidu hlasila o 3 tyzdne neskor ako som skoncila. Podpora mi chodila a zo zdravotky mi automaticky po asi 3 mesiacoch prisiel mail so sumou na uhradu za obdobie dobrovolne nezamestnanej.

melanta
12. okt 2022

Zaplatíš si iba ZP na ten mesiac a nič iné. Do evidencie upsvar sa môžeš prihlásiť za mesiac aj za pol roka. Evidencia nie je povinná. Musíš tak urobiť do 2 rokov ak chceš vyčerpať podporu.

lucka_ke
12. okt 2022

stačí ti zaevidovať sa v zdravotnej poisťovni ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov a poistné za teba uhradí štát, na úrad práce môžeš ísť aj neskôr

autor
12. okt 2022

dakujem Vam 🙂

luccija
12. okt 2022

@lucka_ke ved nepise, ze ma dieta