Dobry den! Viete mi niekto poradit, ci pri vystavovani faktury s.r.o. fyzickej osobe musi byt vzdy vypisane meno, priezvisko, adresa odberatela? Je mozne tam zadat iba nieco v duchu "Zakaznik"? Je to poziadavka zakaznika vzhladom na GDPR...
@julka188 my vystavujeme faktury v hotovosti, cez VRP fyzickým osobam a piseme tam cele meno aj adresu, ale vždy predtým sa spýtame, ci suhlasia s GDPR. Ak sa tovar posiela na dobierku fyzickej osobe, taktiez cele meno, adresa. Na nasom webe je suhlas a podmienky sGDPR, ak teda si fyzicka osoba objedna tovar cez eshop alebo emailom.
Áno dá sa v prípade, že si pre tovar príde osobne a na mieste ho zaplatí. V robote čo som robila tak vystavovali faktúry, ale b to predaj na predajni
boze zasa raz sa niekto ohana GDPR a netusim o com? samozrejme, ze na fakture moze byt uvedene meno a priezvisko (nielen moze ale aj musi), kedze ide o opravneny zaujem 🤷♀️ zabezpecenie dodavatelsko/odberatelskych vztahov a taktiez ak sa nemylim zakon o uctovnictve, ktory je nadradeny GDPR neumoznuje vystavit taketo faktury (nech si ide tovar kupit do kamennej predajne, ked s tym ma problem)
Ja súhlasím s @petamich
Veď predsa faktúra je daňový doklad ktorý musí mat tiež nejaké náležitosti podľa zákona o UTO…
Dakujem velmi pekne za Vase postrehy 🙂
@julka188 a komu to tak asi doručia ak tam bude len zákazník? ak by neplatil, tiež pošlú upomienku na zákazníka? doporučený list podpíše tiež zákazník? nie, nie je to možné.....ak ti ide o to aby nikto nezistil na koho je vystavená faktúra, daj si faktúru poslať elektronicky a poštu na P.O.BOX