Priepustka - návšteva lekára

vzugar
30. máj 2024

Vie mi niekto poradiť ako je to z priepustkami? Mám nárok na 7dní na seba a na 7 dní na doprovod. Pracujem 5 dní po 8 hodín. Vychádza to 56 hodín za rok( na mňa). Dá sa zobrať napr. 2 hodiny priepustka a 6 hodín som v práci? Bude sa mi brať pol dňa priepustka? Alebo sa to dá odpočítať z tých 56 hodín nároku?

melanta
30. máj 2024

Áno. Ak budeš preč 2 hodiny, tak ti odpočítajú 2 hodiny. Tak by to malo byť po správnosti. Či je to u vás vo firme naozaj tak, si zisti.

tripleheart
30. máj 2024

myslím že je to individuálne podľa vedenia..nám napríklad toleruje šéfka priepustku 4 hodiny v rámci mesta, mimo mesta kde pracujeme si dávam celú 8 hodinovú priepustku.

ibrunova
30. máj 2024

Malo by to byť tak, ako píšeš, že sa ti odratávajú hodiny. My si lekára nahadzujeme do dochádzkového portálu presne príchod-odchod a odráta nám len to.

letfenixa
30. máj 2024

Nám to (našťastie) rátajú na minúty.

marcellka32
30. máj 2024

@letfenixa na minúty? To som ešte ani nepočula

alex49
30. máj 2024

@marcellka32 aj nám sa ráta na minúty.
@vzugar niektoré firmy rátajú minúty, niektoré hodiny, niektoré iba celý deň alebo poldna. Spýtaj sa vedenia.

mamatroch
30. máj 2024

@vzugar priepustka je hodinova. Cize kolko hodin Ti chyba z prace, tolko musis dolozit priepustkou. Moze to byt aj len jedna hodina (napr. ak ides len na odber)

vzugar
autor
30. máj 2024

Ďakujem za odpovede, počítajú to na hod. 🙂

janinah
30. máj 2024

@tripleheart pokiaľ dr.napis3e celý deň,tak to v práci musia tolerovať.Tazko asi pobežíš do prace s bolavym rozvrtanym zubom alebo s rozkvapkanymi očami keď figu vidíš.

tripleheart
30. máj 2024

@janinah jasné to áno 🙂

letfenixa
30. máj 2024

@vzugar ano, chybam od 10,30 do 11,20, tak 50 minút.

muchotrafka298
30. máj 2024

U nas sa rata na cele polhodiny s tym, ze kolko ma dany clovek na priepustke, tolko ma v dochadzke. Nie vsade je to ale takto, lebo kazda firma to ma nastavene inak. Celodenne uznavame normalne podla uvazku, ci 8 hodin alebo 6 hodin.