Príde mi pokuta?

natalka1919
19. mar 2023

Ahojte, stala sa mi včera takáto vec. Išla som včera na aute po jednej ceste. Nikdy som ešte tam nešla. Za kopcom bol hneď začiatok dediny, bola tam povolená 40tka. Nestihla som to ubrzdiť a na tabuli sa mi zobrazilo Meraný úsek a rýchlosť 76km/h.
Myslíte, že mi príde domov pokuta za rýchlosť, ked tam bolo uvedené Meraný úsek? Neskôr som už brzdila, ale neskoro.

tonoslav
19. mar 2023

nepride na 99.9%

aalt
19. mar 2023

@natalka1919 najskor nie, tie radary pri tabuli byvaju skor na psychilogicky efekt pre spomalenie na povolenu rychlost, lebo tabule. zvycajne nestacia. Proste to vacsinou len ukazuje rychlost (a zvycajne aj dost nepresne). Ziadna kamera tam nebyva. Aj keby, tak s tym uz nic nespravis.

bloger
19. mar 2023

@natalka1919 Neboj sa sú exoti čo jazdia aj rýchlejšie. Až tak moc si neprekročila rýchlosť. To je skôr asi iba informačné.

sissy27
19. mar 2023

@bloger na 40 ist 76 nie je “az tak moc” ? Ved je to takmer 100% 🙈 keby ju chytili, tak to ma za 320€

bloger
19. mar 2023

@sissy27 A čo povieš na to, že niekto si ide cez obec 139 km/h. To už je dosť veľký rozdiel. Ona nechcela a neprekročila o moc. Dotyčný zaplatil pokutu 500 eur.

sissy27
19. mar 2023

@bloger neporovnavam s inymi. Kazdopadne vyhovorka “nechcela” u mna neobstoji - dopravne znacky tam hadam boli, ze ich nevidela je jej problem, nabuduce mozno takto neuvidi chodca a tiez si povies, ze ved nechcela??
Prekrocit rychlost o takmer 100% nad maximalnu povolenu rychlost nie je ani nahodou “nie az tak moc”, je to k.rva vela.

bloger
19. mar 2023

@sissy27 Asi si v tejto oblasti nejaká expertka. Okej hádať sa s tebou nejdem. Len či by si nemala problém keby išlo o teba.

sissy27
19. mar 2023

@bloger akoze tebe robi problem vyratat si, ze ak je niekde 40 a prekroci rychlost o 36, tak ju prekrocila o 90% a nazyvas to “nie az tak velmi” ?? Na toto fakt expert byt nemusim, ale tebe by mal niekto rozsvietit.
A aky problem by som mala mat ja?? Nehovorim, ze idem vzdy predpisovo, ale teda na 40 si 76 proste nedovolim.

mogaa
19. mar 2023

tak namerať ťa mohli...ale len v prípade ak tam reálne aj merali🙂to zistíš až ak ti príde šek....

gabika0825
19. mar 2023

@natalka1919 nie, u nás takéto tabule majú len informatívny charakter, v zahraničí aj merajú zároveň a pokuta by ti prišla. Zvažuje sa to aj tu, že takéto tabule budú zároveň aj merať a dôjde ti pokuta domov, ale zatiaľ to je len informačné

liljana
19. mar 2023

Vacsinou v dedinach sa to nemeria s posielanim pokutami. Je to narocne na administrativu, financie spojazdnit pokutovy system, ... ked tam nejazdi prilis vela aut. Chcu, aby soferi v intravilane pribrzdili.
V meste je to uz ine, tam si uz mesta uvedomuju, ze to je slusny prijem do mestskej kasy a ze sa im to oplati.
Musis pockat a uvidis. Nema vyznam klepat teraz 3 tyzdne zubami. A na buduce jazdit predpisovo, ak sa nechces strachovat.

natalka1919
autor
19. mar 2023

@liljana bolo to v dedine, ktorá má iba 150 obyvateľov. Vystrasilo ma len to, že pod rychlosťou, čo mi nabehla na tabuli bolo napísané Meraný úsek. Potom som hneď brzdila, len neskoro, niekedy rušno v aute s deťmi. Tak dúfam, že mi nič nepríde. Ďakujem