Dcéra mi skončila školu. Riadne sa prihlásila na úrad práce. Synove potvrdenie o návšteve školy som zaniesla. A teraz mi došli prídavky aj na dcéru. Mám sa ohlásiť, alebo počkať kým si ho vypýtajú nazad.
@totatimeka dakujem
Ja tiez mam otazku ohladom pridavku na dieta 🙂 ak je manzel zamestnany ja zatial na dohode,mozem dostavat este pridavky ,samozrejme po skonceni rodicaku? deti maju 2,5r,a 4 r.
Ďakujem
@mariannastancelova Samozrejme, prečo by si nemohla. Rodinné prídavky nemajú nič spoločné s tvojim alebo manželovým zamestnaním....A prečo až po skončení rodičovského - ty ich nepoberáš?
@mariannastancelova ano. pridavky niesu naviazane na tvoj prijem
@majusqa77 vdaka,a este otazka ..vybavuje sa to nejak ? ci len nahlasim ukoncenie RD. ci ako to funguje ?
@mariannastancelova pridavky na deti sa predsa vyplacaju do 18teho roku veku dietata... Koncom RD Vam konci len vyplacanie rodicovskeho prispevku
@mariannastancelova pridavky nemaju s rd nic spolocne
@mariannastancelova Nijak, veď to už máš vybavené 😉 . A RD ti normálne skončí dovŕšením 3 rokov dieťaťa - vtedy musíš akurát nahlásiť kde je dieťa a kto sa oň stará - ak teda nebude v škôlke.
@evittam no dcerka uz je v skolke kedze sme obidvaja v praci,meni sa na to nieco ked je v skolke ?
@mariannastancelova NIE
@mariannastancelova ty si sedis na kabli? Ved ti pisu, ze narok na pridavky su min.do 18 roku zivota, jedno, ci pracujes, nepracujes, na kazde dieta mas narok na pridavok
a ked dieta nema 3 roky mas stale narok aj na rodicak.. (iba ak by bolo v sukromnej skolke a miesto rodicaku by si chcela prispevok na starostlivost)
@moni244 presne sedim si na kably !
@majusqa77 hej o tom viem,len ma svagrina doplietla , ale aj tak ubohých 40 eur , smutne kolko stat prispieva na deti , co uz,
pýtala som sa informativne ,kedze takým veciam nerozumiem ,nechodim po uradoch,neviem co hlasit co nie. Tak dakujem za odpovede 🙂 Pekný den !
Ja síce nie som z úradu práce ale pokiaľ viem tak pridavky sa vyplácajú spätné. Takže keď skončila strednú školu ešte do konca augusta bola študentka takže pridavky za august ešte prišli teraz v septembri a budúci mesiac už neprídu