Pridanie titulu do kartičky poistenca

6. jún 2022

Dobry deň. Po 8 rokoch VŠ som získala doktorský titul - je mozne si at tento titul dat zapisat aj do kartičky poistenca, či len do občianskeho preukazu? Vďaka.

koniarova
6. jún 2022

Možné to určite je. Ale úprimne,ani by ma to nenapadlo.

54tinka54
6. jún 2022

Fuha, myslím že by to šlo.. ale reálne by ma zaujimalo, kvôli čomu chceš mať ten titul na kartičke poistenca? 🧐 na obcianskom Ok pochopím…

pribinak
6. jún 2022

To vážne? Na karticku poistenca?

patka06
6. jún 2022

Nové preukazy poistenca sa už nevydávajú .... takže ti to tam nedopíšu

autor
6. jún 2022

Dakujem

stanulienkat
6. jún 2022

Mne sa paci, ked nieco predam na bazariku a dotycna mi napise adresu: Ing. Janka Kratka....
Je to smiesne, ale niekto si na to potrpi.🤷‍♀️

alchemilkazltozelena
6. jún 2022

Aj ja mám na kartičke poistenca, neviem čo je na tom zle resp.divne... vydali mi ju na základe občianskeho preukazu keď som menila zdrav.poistovnu a v OP ho mám tak mi ho dali aj tam..

laurar1
6. jún 2022

Mne napriklad povedala sestricka u vseobecnej, ze ked uz mam schopny titul (teda nie Bc.), mam si ho dat zapisat do obcianskeho aj na karticku poistenca. Ze sa potom u lekarov a aj v nemocnici budu ku mne inak spravat. Ja som sa na to vykaslala, nemam ho ani v obcianskom, takze neviem. Ale vraj aj policajti sa spravaju nejako lepsie.
A k otazke, neda sa. Nove karticky poistenca sa nedavaju, uz postacuje obciansky, daj si ho tam. Ale nie Bc., ten sa na SR neberie vazne.

alchemilkazltozelena
6. jún 2022

@patka06 prečo sa nevydávajú? A keď niekomu bude treba nový tak čo má robiť? 🤔

anonymous87
6. jún 2022

@stanulienkat nad tymto som sa uz aj ja pozastavila 😂

kat_
6. jún 2022

@alchemilkazltozelena to je ale ina situacia, ked ti to vydaju automaticky podla OP a ked si lvoli tomu ides karticku prerabat...

@stanulienkat no presne toto, ked sa tituly miesaju kam nepatria, mne sa to tiez nepaci 🙂 napriklad svadobne oznámenia, to je uplne ustrelene...

stanulienkat
6. jún 2022

@kat_ mne to pride absurdne na cintorine na pomnikoch. Phdr, Csc, a dalsich 5 titulov. Akoby to uz nebolo jedno...

miamaria
6. jún 2022

@stanulienkat Naprikla ja mam rovnake meno ako svokra, byvame v jednom dome, preto si k adresam piseme aj tituly, aby sme si neotvarali postu, neviem co je na tom zle, ked napisem adresu a dam si tam aj titul..

veronikaszabova
6. jún 2022

@stanulienkat sa smejes, ale mne jedna raz napisala, ci som si nevsimla, ze mi pri pisani mena dala aj titul 😂😂😂 ja som ho pravdaze na balik nedala. A pani ing bola urazena 😂😂😂😂

Ja nemam titul napisany ani na OP. Naco?

palicka
6. jún 2022

Titul ste nezískali na pitie kávy. Ak ho máte v OP, čo by stw mali mat, musíte ho mat aj vo všetkých oficiálnych dokumentoch. Teda aj ZP, VP… všetky dokumenty musia sedieť s OP. Ja si teda tituly bežne nepíšem takmer nikde, ale na oficiálnych listinách ho mám uvedený.

patka06
6. jún 2022

@alchemilkazltozelena pretože sa postupne miesto nich bude používať OP s čipom kde budú aj kompletné zdravotné záznamy.

e1i
6. jún 2022

@alchemilkazltozelena ak ma clovek OP s cipom tak mu vydaju ux len európsky preukaz. U dr sa ma preukazat obcianskym

kat_
6. jún 2022

OP rozumiem uplne a tiez tam titul mam uvedeny 🙂 ked mas titul v OP, mnohokrat uz nemusis dokladat diplom, je to vyrazne ulahcujuce urcite situacie... ale davat titul na svadobne oznamenie, na pomnik, alebo v komunikacii na bazare, to je take trosku smiesne 🙂

martinkatinka
6. jún 2022

@stanulienkat mala som znamy, co menila preukazy kvoli Bc. 🤷 Aj na svadobnom oznameni to mala... Muz bol bez titulu(keby ho mal, neviem ci by si aj on nedal)

martinkatinka
6. jún 2022

@laurar1 a co je ba Bc neschopne? Najskor musis mat to, potom mozes byt mgr a ing a dalej.....

alchemilkazltozelena
6. jún 2022

@martinkatinka aj ja som menila občiansky kvôli Bc stále nerozumiem čo je na tom smiešne 🤔 tešila som sa že som niečo dosiahla a keď som mala Mgr zmenila som si ho zas.

vsauce_
6. jún 2022

Niektorí sú velice citliví na svoje tituly a polovica ich má zo sociálnej práce 😆😆 Naozaj, zakladať si na tituloch, to môže tak David Attenborough a jemu podobní 😃

qwert87
6. jún 2022

Ja napríklad titul na kartičke nemám, ani na zdravotnej karte zapísaný a môj obvodný má oslovuje "pani inžinierka" bez priezviska. Neviem odkiaľ to vie, či cez elektronickú kartu a ta je spojená s op? Ale mne je to také nepríjemné to oslovenie, úplne by stačilo priezvisko

pribinak
6. jún 2022

@alchemilkazltozelena máš občiansky, to stačí

lalala94
6. jún 2022

Oficiálne doklady sú ok (ja to ale zapísané nemám nikde), ale najlepšie je, keď si dajú titul na zvonček a poštové schránky. 😀

lindusss2016
6. jún 2022

@laurar1 velmi smutne, ze sa lekari maju inak chovat k pacientovi s titulom a bez... Lekar ma byt predovsetkym ludsky, empaticky a musi si vazit zivot cloveka ako takeho a nie byt pysny a namysleny na to, aku skolu on zvladol a davat ludom bez vzdelania najavo svoju nadradenost. Castokrat sa mozu ti najvzdelanejsi ucit od obycajnych sedliakov, ako vlastne ten zivot treba zit 🤷

marca12
6. jún 2022

Baby,za titul sa netreba hanbit. Volakedy clovek s titulom nieco znamenal,dnes je uz len na posmech. Ja si tiez nikde nepisem titul,ale nevadi mi,ak ho niekto ma. A za titul 3.stupna sa uz naozaj netreba hanbit. Clovek sa nadrel,aby ho mal.

martinkatinka
6. jún 2022

@marca12 volakedy aj tie studijne odbory boli ine a aj kvalita skol. Teraz uz je tej kvality pomenej, ale stale existuju skoly, ktore fakt nieco naucia. Treba si dobre vybrat.

autor
6. jún 2022

Mam titul 3. stupna, namakala som sa a stal ma vela sebazapierania a úsilia, nevidim dôvod, preco by som ho mala tajiť, resp. byt zaň na posmech?

tanisha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz