Prevod ťarchy na inú nehnuteľnosť

beatka86
4. jún 2015

Prosím vas je tu niekto kto už robil prevod tarchy na inú nechnutelnost ktorú ste vlastne len kupovat šli? Banka v akom prípade môže zamietnuť a kolko to trva ak schvali prevod že bude byt čistý? Ďakujem za odpoveď.

dzejn80
4. jún 2015

My sme to robili pre polrokom. Nova nehnutelnost bola zazmluvnena s bankou, takze sa nemusel robit indivindualny znalecky - uz to mala banka k dispozicii od developera. Inak sa to musi spravit a to nieco trva. Potom ostatne papierovacky boli za par pracovnych dni, tusim okolo tyzdna. Zamietnut by ti to mohli, ak by nova nehnutelnost na ktoru chces preniest tarchu nemala dostatocnu hodnotu na jej krytie. Inak nerobia problemy. No a stara nehnutelnost bude cista az sa tarcha vymaze na katastri - vacsinou sa to robi jednym spolocnym podanim, vymaz starej-zapis novej ....a ktaster ma na to 30 dni, mozes si za tusim 160€ zaplatit zrychlene konanie do 1 tyzdna.

martina2001
4. jún 2015

my sme to teraz robili, zhruba 2mesiace to trvalo, teraz už len kvitancia 60dní ale to kupcovi už banka uznala pri úvere a úver kupujúceho už prešiel. my sme najprv byt kúpili, požiadali banku o prevod ťarchy zo starého bytu na nový, no táto doba bola pri zrýchlených návrhoch na vklad