Prevádzková budova s LV - pozemok cirkvi

denisrodman
16. nov 2024

Dobrý deň,

Potreboval by som pomoc. Dostal som prevádzkovú budovu od mojej mamky, kde by som chcel oficializovať prevádzku, lenže pozemok patrí čiastočne obci a rímskokatolickej cirkvy. Dedina by tú stavbu chcela odstrániť a namiesto mojej budovy postaviť parkoviská. Kto má aké práva? Čo môžu a čo nemôžu z právnického hladiska? Mám list vlastnícstva z katastra, budova bola postavená okolo 1970. Hlavný problém je že neviem zaviesť kanalizáciu a vodu, lebo pozemok neni môj a nedostanem stavebné povolenie.Tým pádom ani hygiena nedá povolenie, lebo som neni napojený na verejné sieťe voda,kanalizácia. Elektrina je zavedená, ale ani súpisné číslo mi nechcú vydať z dediny.

Ďakujem pekne za rady

markusrasford
16. nov 2024

@denisrodman jedine sa dohodnúť

1ryba
16. nov 2024

Cirkev ti nepovolí nič. Je to jedna protivná banda.

maranco
16. nov 2024

@denisrodman môžeš skúsiť odkúpiť pozemok pod budovou aj okolo aby si mal riadny prístup k prevádzke
ak obec tam má iný zámer tak ti asi nepredá a s cirkvou riešiť majetky je na dlhé lakte
alebo im môžeš ponúknuť, nech si budovu odkúpia ale asi ani jedna strana nebude chcieť lebo odkúpením budovy by nedoriešili tú zostávajúcu druhú stranu

takéto majetky to sú na roky naťahovania sa po súdoch

vkatush
17. nov 2024

Ak máš na to financie alebo iný pozemok, marí sa mi, že v neďalekej dedine pred pár rokmi bola cirkev ochotná vymeniť pozemky. Predať odmietali, ale výmenu povolili. Len musíš ponúknuť rovnako lukratívny pozemok pre nich a nie niekde pole alebo v zlej časti obce.