Preukaz ZŤP

olexandra
24. nov 2024

Nedávno mi zomrel syn ZTP, a bol majiteľom osobného auta. Do kedy, v tomto prípade platí dialnicna znamka? (bol samozrejme oslobodený od platenia známky)
Dakujem.

terezkaarthuramax
24. nov 2024

Neporadim ti ale zaprajem ti uprimnu sústrast.drz sa. Vela sil.

kacena4
24. nov 2024

kedze platnost dialnickej znamkay je podmienena pritomnostou osoby v aute, predpokladam ze platnost vypršala jeho umrtim. uprimnu sústrasť

sasa1310
24. nov 2024

@kacena4 nie je podmienené prítomnosťou osoby v aute

sasa1310
24. nov 2024

@olexandra úprimnú sústrasť. Keďže osoba ztp už nežije, si povinná to oznámiť na UPSVaR a vrátiť všetky preukazy (preukaz ZTP a parkovací preukaz) a zároveň si povinná túto zmenu ohlásiť v NDS.

kacena4
24. nov 2024

@sasa1310 fakt? myslela som ze je. tak mi tvrdili, ked idem pre dceru napr. na liecenie ci do skoly vtedy je to ok. ale ak ideme na dovolenku bez nej vtedy ze nie. aspon tak mi to bolo vysvetlene

sasa1310
24. nov 2024

@kacena4 to bolo dávno. Niekoľko rokov dozadu to zmenili, že netreba

aurelia2000
24. nov 2024

@kacena4 To auto keď už je oslobodené od platenia diaľničnej známky, tak nikto neskúma, či tá osoba TZP v ňom práve sedí.

patka06
24. nov 2024

@kacena4 Ako by to preverovali?
Ak ťa na diaľnici zachytí kamera, overí sa EČ či má zaplatené, resp. že je oslobodené od platenia.
Posádku auta nikto neskúma.

doriiis
24. nov 2024

No platnosť oslobodenia je dovtedy,kým platí parkovací preukaz.A keďže majiteľ parkovacieho preukazu už nežije,tak ho ty musíš odovzdať.
Takže dovtedy

doriiis
24. nov 2024

@kacena4 ....môžeš ísť na dovolenku aj bez nej.Roky máme oslobodené auto,ktoré svokra ( ztp) nevyužíva.A už vôbec nie na diaľnici.Sem tam sa v ňom vezie.Ale väčšinou v ňom jazdí muz

kaktusik007
Včera o 12:30

oslobodeny od uhrady za dialnicu - do datumu smrti. Takze treba na auto si kupit dialnicnu ----- aj ked to bude upozornovat, ze kupujes na vozidlo, ktore je evidovane bez uhrady. Uz su to styri roky a stale moje auto maju evidovane ako oslobodene..... neriesim, maju v tom bordel, ale teda sialnicnu si poctivo kupujem.