Presťahovanie za prácou

denjelka
30. apr 2018

Ahojte.prisiel mi s upsvar papier o tom ze sa musim zucastnit vyberoveho konania pre istu firmu a v pripade odmietnutia miesta, ma vyradia. Moja otazka je, moze ma donutit upsvar prestahovat sa za pracou vyse 300km??dakujem 🙂

marsmykkok
30. apr 2018

no nie, ale predpokladám že ti ponúknu aj ubytovanie, dopravu alebo príspevok na ňu a teda by nemal byť problém-nemusíš sa presťahovať. keby si tam máš zháňať podnájom bolo by to iné, ale predpokladám že nejde o nejakú prácu v malej firme ale nejaká výroba kde to to ponúknu a vtedy by mohlo ísť o nespoluprácu

lilyianka
30. apr 2018

@denjelka nech sa na mna nikto nehneva, ale na UP im musi dobre hrmotat! Ponukat pracu na druhom konci Slovenska??!! Ani na pohovor by som nesla! Potom, ze nezamestnanost je nizka, ed jasne, ked vsetkych takto pekne vyhodia z evidencie...

bosorkabb
30. apr 2018

@lilyianka lenže na pohovor musíš ísť lebo ak nie tak ťa vyradia pre nespolupracu.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilyianka
30. apr 2018

@bosorkabb ano ja tomu rozumiem, ze treba na pohovor ist..len som chcela poukazat na to, ze je to postavene na hlavu....
A si zober, pojdes na pohovor, zamestnavatel by ta chcel, ale ty tu pracu nechces ( napr aj z dovodu, ze je to daleko) a aj tak ta z evidencie vyradia...
Len tak pre zaujimavost by ma zaujimalo, mozu ponukat uplne odlisnu pracu ako je bud niekto "vyuceny" alebo v akej ma prax?

marsmykkok
30. apr 2018

@lilyianka podľa mňa ide o výrobu, majú ubytovne a čo sa týka toho čo môžu ponúknuť tak menil sa zákon, kedysi bol človek dlhodobo nezamestnaný po 2 rokoch, teraz po 6 mesiacoch a teda ked je dlhodobo nezamestnaný môžu mu ponúknuť v podstate hocičo a odmietnutie je nespolupráca.
čo si ľudia zvolili-majú, toto je všetko robota smeru, pomenili zákony a tlačia aj na pracovníkov úradu aby núkali prácu aj odveci, ver že 99 percent z nich by malo radšej kľud ako provokovať klientov-nezamestnaných tým že im núkajú totálne blbosti a potom znášať ich útoky ked ich idú vyradiť.

bosorkabb
30. apr 2018

@lilyianka môžu po určitej dobe, presne koľko musíš byť evidovaná neviem.

zenaajmama
30. apr 2018

Áno,môžu.Musíš uviesť vážny dôvod na odmietnutie Napr. zdravotný.Ak máš deti, a nemáš ich kde dať, aj to je vážny dôvod.Ak nemáš deti ani zdravotný problém tak ta vyradia.