Presťahovanie sa do zahraničia

sabinciatko
18. sep 2016

Ahojte moj priatel je cudzinec a chcela by som sa s nim prestahovat do jeho rodnej krajiny. Co vsetko si vybavit pred odchodom? neviem uz na koho sa mam obratit ☹

moni244
18. sep 2016

@sabinciatko tak záleží aj, aká je to krajina, či tam budeš mať prácu, či tam treba nejaké povolenie na pobyt a podobne

sabinciatko
autor
18. sep 2016

Tak pracu nebudem mat pretoze som tehotna 🙂

stardust
18. sep 2016

@sabinciatko vybavis si tam trvaly pobyt, v SR odovzdas svoj obciansky preukaz, prehlasis sa do inej poistovne, odhlasis sa z tej slovenskej a viac ma teraz nenapada.

moni244
18. sep 2016

@sabinciatko tak si pozisťuj, ako to tam je s poistením, keďže pracovať nebudeš, aby si nebola prekvapená, keď pôrod zacvakáš v plnej sume

cicimon
18. sep 2016

@sabinciatko urcite ti netreba rusit TP,

n0mi
18. sep 2016

Tp nemusis rusit. Odhlasit tu zo zdravotky oodvzdat karticku zdravotnu a v novej krajine sa nahlasit.

henikav
18. sep 2016

@sabinciatko hlavne tu zdravotnu poistovnu si vybav, oni robia hrozne opletacky a davaju obrovske pokuty

stardust
18. sep 2016

Trvaly pobyt si rusit nemusis, ked si lubujes v plateni smeti.

rebekav
18. sep 2016

Vsetko zalezi, aka krajina. S partnerom nie ste ani zobrati, cize na zaklade coho by ti vydali trvaly pobyt v jeho krajine? Moj partner dostal povolenie na pobyt na zaklade toho, ze mal podpisanu zmluvu so slovenskym zamestnavatelom, cize nie je to uplne iba tak jednoducho, ze si clovek niekam pride a uz je tam registrovany na trvaly pobyt.

Ja by som si este asi trvaly pobyt na Slovensku hned nerusila, ale overila by som si to vsetko zo zarucenych zdrojov, lebo ked budes rodit v cudzej krajine, aby si seba aj dieta chranila po pravnej stranke. Kontaktovala by som mozno nasu ambasadu v tej krajine, kam sa chystas + odporucam ti najst si nejake forum napr na FB - "slovaci v polsku" (podla krajiny, kam sa chystate) a skontaktovat sa s niekym, kto ti poradi.

momoqui
18. sep 2016

Skusala si kontaktovat ambasadu?