Prerábka kúpeľne na bezbariérovú skrze príspevku od štátu.

jarmila1977
28. nov 2019

Ahojte.mate niekto skusenosti s prerabkou kupelne? Moja mama je na invalidnom voziku a podali sme si ziadost na prispevok od statu.na co vsetko si dat pozor pri prerabke? Bolo nam povedane,ze firmu si musime najst samy....v akej vyske z celkovych nakladov uznali vam?co vsetko ste si za ten prispevok mohli kupit...myslim vybavenie do kupelne...samozrejme okrem sprchovacieho kuta....

oslo1
28. nov 2019

Ak mozem poradit, som sestricka z neuroscience. Dajte si urobit wet room. Nezabudnite na sedatko, shower chair a uchopky, alebo ako sa to nazyva, any sa mala mama coho chytit.
My mame v dome 2 kupelne na styl wet room, pozri na modru strechu, man to v albume.

oli18
28. nov 2019

@oslo1 prečo používaš anglické výrazy?

acer11
28. nov 2019

@oli18 lebo je svetová😉

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aniele
28. nov 2019

@oli18 Lebo žije a pracuje v UK.

oslo1
28. nov 2019

@oli18
@acer11
@boldo87

Lebo zijem v UK a na mysel mi skor pridu anglicke slova. Taktiez som to chcela rychlo napisat a nemala som cas rozmyslat nad slovenskymi slovami. Narozdiel od Vas som autorke dala zopar praktickych rad.
Autorka porozmyslaj nad tym, co som ti napisala. Nezabudni este na protismykovu podlahu, ziadne podlozky a koberceky na zem. Vyvysena toilets, aby sa lepsie vstavalo, tym padom stolcek pod nohy, aby bola umoznena riadne vyprazdnovanie.
Nezabudni na rychlo a kvalitne odvetravanie, hlavne pocas sprchovania. Dobre a hlavne jasne svietidla.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jarmila1977
autor
28. nov 2019

@oslo1 dakujem krasne....mne si velmi pomohla a anglicky vyraz mi vobec nevadil...pochopila som to velmi dobre aj tak 😊😊😊

oli18
28. nov 2019

@oslo1 ako ten Rusnák, ktorý odišiel do Prahy a vrátil s domov a vraví : "Podejte mi ten kufr, motuzkom pereviazanj". Mnohí rýchlo zabudnú, ako im zobák narástol 😝

oslo1
28. nov 2019

@jarmila1977 super, to som rada.
Este kachlicky, jedna farba cela stena, ziadne motivy, ziadne kvetinky, svetla farba, rovnaka sparovacka.
Podlaha trochu rozdielna farba, zas iba jedna farba. Gulicka na zem na odtok s velkym otvorom. Nehoda sa stene a je mozne ze stolicu budete sprchovat do odtoku.
Stolicka na sprchovanie podla moznosti taka, ze sa da zospodu osprchovat, tz bud je tam otvor do tvaru o alebo u.
Umyvadlo riesit zavesne, treba ho dat nizsie, aby si clovek na voziku dociahol ruky umyt.
To iste AJ sprchu, hadicu, bud dat co najdlhsiu, alebo ju dat trosku nizsie, aby si sediaci clovek na stolicke dokazal podvozok umyt.
Okolo zachoda sa dava taka konstrukcia, aby sa dokazal osoba na voziku prechytit a otocit. Ak sa neda, tak rozmyslat nad technikou. A toto viem fakt iba po anglicky, hydraulicky hoist, standing hoist, Sara steady, alebo banana board.
Nezabudnut AJ na nejake sufliky, policky, clovek na voziku ma dost casto problem s inkontinenciou, v Tom pripade ratat AJ s miestom na plienky. Porozmyslajte AJ nad sprskou hned vedla zachoda, tiez mam v albume, alebo priamo bidetovym zachodom. V pripade retencie mocu , zas porozmyslat nad uloznym priestorom na denny katetrizaciu mocoveho mechura.
Ak mate nejake otazky, velmi rada poradim.

oslo1
28. nov 2019

@oli18 musiet byt velmi nizka a zakomplexovana osoba, ked namiesto praktickych rad a postrehov pre autorku tu mate potrebu riesit uroven mojej slovenciny.
Prajem vam vsetko dobre.