Prepúštanie a následné prijímanie nových ľudí

3. okt 2020

Dobrý deň, pracujem v oblasti hotelierstva.Vďaka momentálnej situácii sa ide u nás prepúštat.Výpoveď máme dostať viacerí (upratovačky,pomocne sily v kuchyni,kuchári,čašníčky) ,výpoveď bude z organizačných dôvodov, dohodu odmietame podpísať,chceme normálnu výpoveď keďže sme sa dozvedeli,že zamestnávatel si už podal žiadosť na úrad práce na nových zamestnancov cez projekt z EU .(švagriná jednej z kolegyn robi na urade prace). Chcela by som sa opýtať či je možné aby zamestnáveteľ na naše miesta prijal cez urad na projekt novych ludi,ked nas prepusti z organizacnych dovodov.Viem,ze normalne podla zakona nesmie nikoho zamestnat na nase pozicie,ale neviem ci sa to vztahuje aj na zamestnanie cez projekt.Ako dlho nesmie miesto nas nikoho zamestnat?Na koho sa mame obratit až miesto nás niekoho príjme?Ďakujem.

vevesh
3. okt 2020

Staci vytvorit nove pozicie (staci aj zmenit nazov) a moze prijat okamzite novych pracovnikov- vsak toto sa robi roky rokuce🤔🤔a pokial viem, nic nemozes zmoct, ak to urobi takto.

ivana11155
3. okt 2020

Ako píše @vevesh zmení názov a vytvorí nové. Inak takú istú pozíciu resp.s tým názvom môže vytvoriť až po pol roku.

deedol
3. okt 2020

no keby to tak urobil a dali by ste ho na sud (neplatna vypoved), tak by sa presetrovalo, ci tieto "nove" pozicie nahodou nemaju rovnaku napln prace ako vy.

vevesh
3. okt 2020

@deedol ja neviem, z takejto byrokratickej cinnosti som uz viac ako 10 rokov (a myslim, ze za ten cas sa nic velmi nezmenilo), staci slovne zmenit napln prace, vynechat 2 cinnosti alebo nejake pridat a uz je to nenapadnutelne pri sude...

sara07
3. okt 2020

nezmôžeš nič, len si pytat riadne odstupne
tak ako piše vevesh , robí sa to takto roky rokuce , hlavne že sa riešia kraviny typu interupcie neviem kolký mesiac už ale toto aby sa riešili veci ako špinavosti a diery v zákoníku práce načo,

jeanne14
3. okt 2020

Vytvorí nové pozície ako sa píše vyššie a je. Pracovala som v jednom penzione.našťastie som včas odišla ale moje kolegynky ktoré ostali presne toto zažili. Komplet všetky dostali výpoveď, firma vytvorila nové pozície a zamestnala nových ľudí ..