Prepočet výšky OČR

86tonka86
11. apr 2023

Ahojte chcem sa opytat na OcR som nola pred cca rokom ked sme maly ja a syn koronu. Trraz musim ostat lebo syn je chory, niekto mi vravel ze si viem dat prepocet naroku na ocr ale nepocita sa to automaticky z aktualnych udajov! Dakujem ze info.

tanyan
11. apr 2023

O prepočet treba požiadať iba pri opakovanej pandemickej OČR:
https://www.socpoist.sk/socialne-poistenie/mimo...
Ak som to správne pochopila, tak pri "obyčajnej" OČR prepočítavajú automaticky z aktuálnych údajov.

lilinka88
11. apr 2023

@tanyan automaticky to nie je, je nutné podať si žiadosť o prepočet

tanyan
11. apr 2023

@lilinka88 Aj pri pandemickej, aj pri klasickej?

lilinka88
12. apr 2023

@tanyan všetky očr sú pandemické, aj keď je od dr

tanyan
12. apr 2023

@lilinka88 To je podľa mňa zavádzajúce tvrdenie, nakoľko definícia klasickej a pandemickej očr je rozdielna (dĺžka, nárok, oznamovacia povinnosť...). Sociálna poisťovňa jasne rozlišuje medzi týmito dvoma druhmi očr.

lilinka88
12. apr 2023

@tanyan zavolaj si do SP a opýtaj sa. Počas krizovej situácie je jedno či je pandemické očr cez internet alebo tlačivo od dr, sú na rovnakej úrovni a nie,žiadna očr od dr na dieťa do 16 rokov sa nepočíta zvlášť, ani sa o nej nerozhoduje pokiaľ nie je podaná žiadosť o znovurozhodnutie, je počítana z rovnakého VZ na aký bolo vydané posledné rozhodnutie p

lilinka88
12. apr 2023

@tanyan sama si pridala link z SP a v ňom sa jasne uvádza potreba starostlivosti a potreba ošetrovania. Potreba starostlivosti je pri zdravom dieťati, ktoré neosetrujes,ale staráš sa oň, lebo je napr uzavreta škola. Potrebova ošetrovania je pri chodím dieťati a potvrdzuje ju pediater. Takže nezavadzam, treba rozumieť tomu čo pridavas