Preplatok odvodov SZČO - už ich vyplácali?

petrastrbanikova
5. máj 2020

Baby neviete náhodou či preplatky za odvody z PN za marec už vracali alebo meškajú z tým? Nemocenské priateľovi už prišlo ale na hento ešte čakáme a už je tomu dosť dlho 🙄 nemáte niektorá skúsenosť ďakujem 🙂

patka06
5. máj 2020

preplatky za odvody? To počujem prvý krát vrátiť mesačne?
Zdravotná poisťovňa robí ročné zúčtovanie a vtedy vráti preplatok za celý rok naraz ..a sociálna preplatky nevracia, pokiaľ viem ...neplatia sa za obdobie PN odvody

petrastrbanikova
autor
5. máj 2020

@patka06 áno som sa zle vyjadrila...ale áno vracia sociálna.. keďže nebol na pn celý mesiac tak minule vrátili hneď a teraz nič preto sa pytam

patka06
5. máj 2020

@petrastrbanikova super, ďakujem za info ..v prípade PN sme automaticky zaplatili menej /keďže sa platí za mesiac spätne/

petrastrbanikova
autor
5. máj 2020

@patka06 veď ja som to chcela spraviť tiež že zaplatíme o to menej čo bol na PN lenže neviem koľko to presne robí aj na centy aby sme neboli,,dlžný,, náhodou sociálnej poisťovni 🤷a teraz čakáme čakáme že vrátia a stále nič 😏

patka06
5. máj 2020

@petrastrbanikova ja som to vždy prepočítala ...výšku poistného vydelila počtom dní v mesiaci a vynásobila počtom dní PN oni to robia rovnako

petrastrbanikova
autor
5. máj 2020

@patka06 tuším že to vychádzalo aj nejakých 5miest za desatinnou čiarkov ale už to zaohruhlim o tých pár centov radšej hore ako potom čakať zase na nich 😏ale ďakujem budem to už robiť neskôr tak 👍👍👍

patka06
5. máj 2020

@petrastrbanikova presne tak - ja som to zaokruhľovala tiež nahor pre istotu

matabb73
6. máj 2020

Ešte nevracali. Očr mi prišla za marec a preplatok z odvodov nie. Ja mám trvalý príkaz a nemenim to. Počkám kým sami vrátia. Bojím sa, že to vypočítam zle a nebude mi to sedieť. O sociálnej píšem. Zdravotná robí zúčtovanie v lete.

petrastrbanikova
autor
20. máj 2020

@matabb73 ešte stále ti neprišli či už áno?lebo sa mi to zdá už aj dlho

matabb73
20. máj 2020

@petrastrbanikova preplatok nie, ale očr za apríl áno. V apríli som platbu pozastavila, tak by mi mali vracať len za časť marca, čo som bola na očr.

petrastrbanikova
autor
20. máj 2020

@matabb73 áno za marec ten preplatok som myslela 🙃asi majú toho veľa teda 🤷

matabb73
22. máj 2020

@petrastrbanikova dnes mi prišiel ten preplatok za marec.