Preplatí VŠZP okuliare?

27. mar 2022

Peknú nedeľu 🙂 preplatí Všzp okuliare pre dospelého ktoré predpíše očný lekár alebo celú sumu za sklá aj rám platí pacient sám? Ďakujem

macilaci
27. mar 2022

Všetko platíš sama😔

brembo
27. mar 2022

Poisťovne preplácajú celkovo nejakých 5€,keď si dáte predpísať okuliare u očného lekára. Takže prakticky to nemá vôbec význam riešiť.

liz_lemon
27. mar 2022

maju to na stranke napisane, preplacaju az 100 EUR ak mas min. dioptrie +6/-8

e1i
27. mar 2022

@liz_lemon ale deťom iba, nie? A musis mat vsetky PP urobene aby si mohla cerpat benefit (obvodak/gynda/urolog/zubar)

makova333
27. mar 2022

V Peňaženke zdravia máte možnosť čerpať bonus až do výšky 100 € na doplatky za okuliarové rámy a sklá čiastočne hradené z verejného zdravotného poistenia, ktoré vám ako nášmu poistencovi predpíše zmluvný oftalmológ:

Príspevok na rám až do 100 € pre deti do 18 rokov vrátane
Príspevok na rám a okuliarové šošovky pri výške dioptrie nad +4/-4 pre deti do 18 rokov vrátane
Príspevok na okuliarové šošovky pre dospelých pri výške dioptrie nad +6/-8

autor
27. mar 2022

@liz_lemon ja som na stránke našla že to platí pre deti do 18 rokov 🙄 benefity pre dospelých sa tam nespomínali

macilaci
27. mar 2022

@e1i urológ asi nie. Ostatní áno.

e1i
27. mar 2022

@macilaci no co sa tyka napr benefitu zubara tam ano muzi musia urologa. Muzov spolužiak si preto neuplatnoval

macilaci
27. mar 2022

@e1i aha. Tak to je zaujímavé 🤔. Načo im urológ k očiam a k zubom🤭?

e1i
27. mar 2022

@macilaci zo všeobecných podmienok :Túto skutočnosť bude VšZP overovať na základe poskytovateľom
zdravotnej starostlivosti vykázaných alebo poistencom preukázaných preventívnych
prehliadok. Táto podmienka sa neuplatňuje na preventívne prehliadky u zubára, na preventívne
prehliadky u všeobecného lekára u poistencov nad 75 rokov, na preventívne prehliadky u
urológa a gynekológa u poistencov nad 70 rokov a na poistencov so zdravotnou
kontraindikáciou

Takze ak ma do 70 r musi mat aj pp u gyndy-zena a urologa-muz.

lucifuk212
27. mar 2022

Ja som poziadala o vratenie pre moju mamu v hodnote 100€, vratili 20. Bohvieco to nie je, ale lepsie ako nic

liz_lemon
27. mar 2022

@e1i aj dospelym, detom preplacaju od +-4 dioptrie, co je velmi zaujimave, ze moje dieta ma len na jednom oku 0,25, na druhom nema nic, a preplatili nam 100 E

andrea_82
27. mar 2022

@e1i @macilaci preventivka u urologa ale az u muzov tusim nad 50 rokov, vtedy je uz povinna. Muz ju nema a minuly rok mu preplatili lieky, teraz cakame na preplatenie zubara.

e1i
27. mar 2022

@andrea_82 vyssie je skopirovane z podmienok. Muzov spoluziak nema 50 ale nezaplatili mu lebo u uro nebol

pupava36
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pupava36
11. máj 2022

My sme za synove dioptricke skla platili 140€ a bolo nam povedane ze poistovna to nepreplaca. On ma 8,5 na prave oko a 7,5 na lave oko

andrea_82
11. máj 2022

@pupava36 ale je rozdiel preplatenie priamo v optike a žiadať preplatenie cez aplikáciu VšZP Peňaženka zdravia. Tam ti časť bločka alebo aj celý preplatia.

pupava36
11. máj 2022

@andrea_82 noo to som nevedela. Budem nabuduce vediet ked budeme menit dioptrie tak to poriesim cez tu penazenku zdravia.