Peknú nedeľu 🙂 preplatí Všzp okuliare pre dospelého ktoré predpíše očný lekár alebo celú sumu za sklá aj rám platí pacient sám? Ďakujem
Poisťovne preplácajú celkovo nejakých 5€,keď si dáte predpísať okuliare u očného lekára. Takže prakticky to nemá vôbec význam riešiť.
maju to na stranke napisane, preplacaju az 100 EUR ak mas min. dioptrie +6/-8
V Peňaženke zdravia máte možnosť čerpať bonus až do výšky 100 € na doplatky za okuliarové rámy a sklá čiastočne hradené z verejného zdravotného poistenia, ktoré vám ako nášmu poistencovi predpíše zmluvný oftalmológ:
Príspevok na rám až do 100 € pre deti do 18 rokov vrátane
Príspevok na rám a okuliarové šošovky pri výške dioptrie nad +4/-4 pre deti do 18 rokov vrátane
Príspevok na okuliarové šošovky pre dospelých pri výške dioptrie nad +6/-8
@liz_lemon ja som na stránke našla že to platí pre deti do 18 rokov 🙄 benefity pre dospelých sa tam nespomínali
@macilaci zo všeobecných podmienok :Túto skutočnosť bude VšZP overovať na základe poskytovateľom
zdravotnej starostlivosti vykázaných alebo poistencom preukázaných preventívnych
prehliadok. Táto podmienka sa neuplatňuje na preventívne prehliadky u zubára, na preventívne
prehliadky u všeobecného lekára u poistencov nad 75 rokov, na preventívne prehliadky u
urológa a gynekológa u poistencov nad 70 rokov a na poistencov so zdravotnou
kontraindikáciou
Takze ak ma do 70 r musi mat aj pp u gyndy-zena a urologa-muz.
Ja som poziadala o vratenie pre moju mamu v hodnote 100€, vratili 20. Bohvieco to nie je, ale lepsie ako nic
My sme za synove dioptricke skla platili 140€ a bolo nam povedane ze poistovna to nepreplaca. On ma 8,5 na prave oko a 7,5 na lave oko
Všetko platíš sama😔