Potrebujem poradit... pracovala som v obchode, ktorý bol donedávna zatvorený pre mimoriadnu situáciu. Našla som som si inú prácu, 2. marca som požiadala o výpoved, majitel súhlasil, výpoved som podala s dohodou k 3. marcu. Za minulý rok mi ostalo 10 dní dovolenky, za tento rok nabehli počítam 4 dni. V poslednej výplate mi dovolenka zaplatená nebola. Ked som sa domáhala vysvetlenia, majitel povedal, že tým že som dala ja výpoved, on mi tú dovolenku dal čerpat spätne, tak mi už nič doplácat nemusí. Je oprávnený toto urobit? Poprípade je oprávnený dat mi čerpat dovolenku iba za tie 3 dni za marec? Dakujem
@sssilvia po prve, vypoved dohodou neexistuje. Jednoducho ste sa spolu dohodli na ukonceni pp.
Po druhe, ma ti preplatit nevycerpanu dovolenku, tak ocividne spekuluje, aby ti ju nevyplatil....... ach.
@sssilvia mal ti ju preplatiť alebo umožniť vyčerpať. Ak ste mali zatvorený obchod prekážka bola na jeho strane, tak mal preplatiť.
@opica_skorica dobrý večer.Mozem sa spýtať,tá skupina Právne poradenstvo je tu na MK?
@sssilvia daj si otazku do skupiny Pravne poradenstvo.