Preplatenie dovolenky po skončení pracovného pomeru

sssilvia
2. máj 2021

Potrebujem poradit... pracovala som v obchode, ktorý bol donedávna zatvorený pre mimoriadnu situáciu. Našla som som si inú prácu, 2. marca som požiadala o výpoved, majitel súhlasil, výpoved som podala s dohodou k 3. marcu. Za minulý rok mi ostalo 10 dní dovolenky, za tento rok nabehli počítam 4 dni. V poslednej výplate mi dovolenka zaplatená nebola. Ked som sa domáhala vysvetlenia, majitel povedal, že tým že som dala ja výpoved, on mi tú dovolenku dal čerpat spätne, tak mi už nič doplácat nemusí. Je oprávnený toto urobit? Poprípade je oprávnený dat mi čerpat dovolenku iba za tie 3 dni za marec? Dakujem

opica_skorica
2. máj 2021

@sssilvia daj si otazku do skupiny Pravne poradenstvo.

ofzuza
2. máj 2021

@sssilvia ako spatne? Robila si tie dni, ci co bolo?

sssilvia
autor
2. máj 2021

Nie nerobila som, zatvorený obchod sme mali, on mi tú dovolenku asi chcel dorátat do mesiaca január a február, a do marca do toho 3 tieho, dokedy mi trval pracovný pomer, aby bola akože dovolenka na nule, a nemusel nič doplácat.
@ofzuza

ofzuza
2. máj 2021

@sssilvia cerpanie dovolenky ti musi dopredu oznamit, takze taketo "spatne" by mu asi nepreslo. No obavam sa, ze pokial nedas na sud, tie peniaze neuvidis.

alenah31
2. máj 2021

@sssilvia nie je v poriadku co urobil....ostatne na tuto otazku si uz dostala relevantnu odpoved od @zalka v jednej skupine - uz sa musis len podla toho zariadit.

opica_skorica
2. máj 2021

@sssilvia po prve, vypoved dohodou neexistuje. Jednoducho ste sa spolu dohodli na ukonceni pp.
Po druhe, ma ti preplatit nevycerpanu dovolenku, tak ocividne spekuluje, aby ti ju nevyplatil....... ach.

ivana11155
2. máj 2021

@sssilvia mal ti ju preplatiť alebo umožniť vyčerpať. Ak ste mali zatvorený obchod prekážka bola na jeho strane, tak mal preplatiť.

macka174
2. máj 2021

@opica_skorica dobrý večer.Mozem sa spýtať,tá skupina Právne poradenstvo je tu na MK?