Prepláca poisťovňa časť sumy pri kúpe okuliarov?

jajojapo
15. dec 2020

Ahojte prepláca niečo zdravotná poisťovňa pri kúpe okuliarov alebo je zbytočné chodiť na očné a tak ísť kupovať...?

makova333
15. dec 2020

@jajojapo na ocne chod, zmeria ti oci a pozrie ocny tlak lekar nie optik (i ked v niektore optiky maju aj dr., ale je to skor vynimocne). Poistovna nepreplaca dospelemu nic detom na skla tusim euro cosi (vseobecka ine neviem ci nieco dopacaju, ale je to nad ramec zakona).

ukulela
15. dec 2020

@jajojapo niektore ocne vady ti diagnostikuje a zameria len/lepsie lekar. a teda urcite nekupuj okuliare v kauflande a pod.

banu01
15. dec 2020

@jajojapo niekedy aj zamestnavatel preplaca treba si zistit...v kolektivnych zmluvach to najdete...aspon nejaku ciastku

terezka1947
15. dec 2020

V optike optik nesmie vysetrovat,on centruje skla, robi okuliare,upravy. Korekciu riesi optometrista-ma na to potrebne vzdelanie. Riesi len korekciu. Akukolvek zalezitost,kt.vidi v oku a nezda sa mu,uz posiela k lekarovi. Napr.zacinajuci sivy zakal,vyssi ocny tlak,cukrovka-zmeny,atd.
To vsetko vie zistit a nasledne poslat na vysetrenie.
Zlavy z poistovne su iba do 18r.
Skla 3e,5e ram.
Pri beznych dpt. Je mozne,ze v niektorych poistovniach sa daju vybavit individualne zlavy,no.su.naviazana na speci dg,ci vyssie dpt.

jajojapo
autor
15. dec 2020

@terezka1947
@banu01
@ukulela
@makova333 ďakujem žienky za odpovede ja už jedne okuliare mam teda od 15tich ale to som nosievala len koli tlaku občasne teraz po 2porode nejak nedovolím citat na telke pismenka tak potrebujem druhé keďže cez tie co mam vidím lepsie ale nieje to ono😀

jankalukasova
15. dec 2020

@jajojapo no pistovna Ti neda nic ale navsteva lekara je potrebna. S dcerkou chodim na ocne a ta klinika ma aj svoju optiku, vzdy dostaneme 30€ na novu pomocku ak ju zakupime v ich optike. Ceny maju fajn, nie prehnane aby bolo z coho tych 30€ spustit. Treba si vybrat lekara a nasledne optiku.

terezka1947
15. dec 2020

@jajojapo po porode je vzdy dobre,skoro by som povedala,nutne navstivit ocnu lekarku. A celkovo...u dospelych,je potrebne chodievat knocnej na pravidelne kontroly,aspon raz za 3r.,bez nejakych vaznych chorob,ci prblemom.Lebo kontroluje sa oko.ako celok,nie iba dpt.

ukulela
15. dec 2020

@jajojapo ono pomaly zaplatis viac za skla, ako za ramik. ja idem po lacnejsich ramikoch, tak do 100€, ebo si vravim, ze decka mi to dolamu, popadaju atd. ale v pohode sa daju aj za 20-30 plastove obycajne zohnat. ak ti ide len o okuliare na TV, tak to uplne staci. no ja si vzdy priprlacam za skla - odlahcene, s povrchovou upravou a teraz uz mam po 40ke multifokaly, nechci vediet za kolko :( ale ak nie si narocna, tak do 100 sa s okuliarmi aj sklami zmestis s prstom v nose. a ak si uplne nenarocna, tak aj menej. akurat nechod do prvej optiky, kde si vypytaju majland, radsej pobehaj viac.

luciannka83
15. dec 2020

@jajojapo pteplaca 5e za ram a 3e za skla pre deti.