Prepis polovice bytu na manželku

14. apr 2022

Ahojte, chcem sa spýtať či niekto riešil podobnú záležitosť..ide o to, že sme s partnerom pred rokmi kúpili byt, teda on kúpil, on bral hypotéku, a teda bol jediným majiteľom bytu..potom sme sa vzali a dnes už máme hypo obaja spoločne...dohodli sme sa, že polovicu bytu prepíše na mňa..v banke nam povedali, že treba spísať darovaciu zmluvu..zaujíma ma, či to niekto takto riešil a či stačí, keď doma pogooglime trošku a podľa vzoru spíšeme tú zmluvu, alebo by bolo lepšie s právnikom..dakujem

ivka27101
14. apr 2022

Podľa mňa stačí Google, nám darovali dom rodičia a neriešili sme to s právnikom

liljana
14. apr 2022

Spisat darovaciu zmluvu, overit na matrike. Kataster skontroluje, ci ma vsetky nalezitosti, posle vas s nou prec na doplnenie, ked nieco bude chybat a to je vsetko.

bororka
15. apr 2022

Ja by som nedávala v tomto prípade darovaciu. Už len skrz to, žeby sa dala odvolať v budúcnosti, keby ste si nedajbože prestali rozumieť /nehovorím, že je to ľahké, ale nie je to nemožné /.
Mňa by strašila tá možnosť, že tu vôbec je 😃

autor
15. apr 2022

@ivka27101
@liljana ďakujem🙂

autor
15. apr 2022

@bororka ako priznám sa, že aj mne to napadlo😃🙈bol by to síce extrém, ale dejú sa rôzne veci v dnešnej dobe..len neviem o inej možnosti🤷‍♀️

bororka
15. apr 2022

Skús hľadať dohodu o spoluvlastníctve. Určite je typ zmluvy, ktorý pokryje čo hľadáš

marca12
15. apr 2022

Staci v googli najst zmluvu,len pri bytoch si daj pozor,aby si spravne oznacila nehnutelnost,nezabudni v zmluve uviest poradove cislo na liste vlastnictva,spravne podiely aj spolocnych priestorov a taketo detaily. Ostatne je jedno,co tam mas napisane,len udaje o nehn.musia byt spravne napisane.