Dobrý deň, som vlastnička domu, v ktorom býval môj brat. Ja žijem inde, často som v zahraničí. Energie v dome si platil môj brat, boli napísané na neho. Brat sa z domu sťahuje preč a do domu pôjde bývať zrejme môj ujo, ktorý sa rozvádza.
Aký je postup, keď chceme, aby energie elektrinu a plyn prestal platiť brat a začal ujo. Stačí keď pôjdu oni dvaja na pobočku plynárni,... alebo tam musím ísť osobne aj ja, ako jedinná vlastnička domu? Vďaka.
Môžeš skúsiť veci vybavovať písomne/elektronicky prípadne napísať splnomocnenie
čo pošleš podpísané elektronickým podpisom je rovnocenné písomnej forme a akoby podpis overil notár
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...
Ja som prepisovala energie na rodičov, ZSE sme poriešili telefonicky, SPP má na webe tlačivo, ktoré bolo treba vyplniť a poslať. Nový odberateľ energií (ujo) dostane poštou zmluvy na podpis a pošle ich naspäť. Prípadne brat s ujom na pobočku a mali by to mať sprocesované hneď.
Myslím, že v tlačivách sa nespomínal vlastník nehnuteľnosti, len aktuálny a nový odberateľ.
@vevebono SPP
@jazula takže stačí, keď pôjdu obaja na pobočku spp a prepisu to na uja a ja tam nemusím byť?
Pozri na webe SPP prepis odberateľa, je tam tlačivo. Pozri, či sa tam spomína majiteľ nehnuteľnosti…
Záleží od koho sú energie. Zse to má aj online