Prepis energií na nového odberateľa v dome, v ktorom nebývam

29. sep 2024

Dobrý deň, som vlastnička domu, v ktorom býval môj brat. Ja žijem inde, často som v zahraničí. Energie v dome si platil môj brat, boli napísané na neho. Brat sa z domu sťahuje preč a do domu pôjde bývať zrejme môj ujo, ktorý sa rozvádza.
Aký je postup, keď chceme, aby energie elektrinu a plyn prestal platiť brat a začal ujo. Stačí keď pôjdu oni dvaja na pobočku plynárni,... alebo tam musím ísť osobne aj ja, ako jedinná vlastnička domu? Vďaka.

vevebono
29. sep 2024

Záleží od koho sú energie. Zse to má aj online

maranco
29. sep 2024

Môžeš skúsiť veci vybavovať písomne/elektronicky prípadne napísať splnomocnenie
čo pošleš podpísané elektronickým podpisom je rovnocenné písomnej forme a akoby podpis overil notár
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1...

jazula
29. sep 2024

Ja som prepisovala energie na rodičov, ZSE sme poriešili telefonicky, SPP má na webe tlačivo, ktoré bolo treba vyplniť a poslať. Nový odberateľ energií (ujo) dostane poštou zmluvy na podpis a pošle ich naspäť. Prípadne brat s ujom na pobočku a mali by to mať sprocesované hneď.
Myslím, že v tlačivách sa nespomínal vlastník nehnuteľnosti, len aktuálny a nový odberateľ.

autor
29. sep 2024
autor
29. sep 2024

@jazula takže stačí, keď pôjdu obaja na pobočku spp a prepisu to na uja a ja tam nemusím byť?

jazula
29. sep 2024

Pozri na webe SPP prepis odberateľa, je tam tlačivo. Pozri, či sa tam spomína majiteľ nehnuteľnosti…