Prepis domu na manželku

30. sep 2022

Ahojte vie mi niekto poradiť ? Sme manželia 2roky mame syna jedneho manžel zdedil celý dom darovacou zmluvou keď este sme manzelia neboli .
Teraz chce prepísať dom na mna iba .aký je postup ďakujem za rady a pomoc

weronika171717
30. sep 2022

Chudák chlap, ktorý urobí takúto hlúposť....

marca12
30. sep 2022

Bud darovacou zmluvou alebo kupnou zmluvou. Do kupnej zmluvy mozes uviest sumu 1€ a tuto zmluvu podat do katastra ako navrh na vklad. Kataster zapise a to je vsetko.

oli18
30. sep 2022

@weronika171717 To sa mi zdá málo pravdepodobne, že by to urobil. Téma asi len kvôli info.

autor
30. sep 2022

@weronika171717 vidis aj takyto "chudaci existuju na svete "

autor
30. sep 2022

@oli18 manzel je závislý na alkohole a stavkovaniu takto som sa rozhodla a hotovo koli synovi ....riesim liecenie ale ci pojde netusim ja nebudem cakat pokial nas vyrazia z domu

autor
30. sep 2022

@marca12 ďakujem za radu velmi

oli18
30. sep 2022

Tak to mení situáciu. Držím palce, nech sa manžel vylieči.

autor
30. sep 2022

@oli18 ďakujem ,musim myslieť na syna hold to ze sa mi rozpadne manzelstvo mozno s tým pocitam ale nedovolim aby som si ja a moj syn zasluzili toto ....preto to riesenie , dnes uprimne prišiel za mnou a povedal ze pokial to neurobi teraz tak zajtra moze byt neskoro ,sam prisiel nato ze je to uz zial bud alebo

stefi_k
30. sep 2022

Ak ste manželia aj ked ho prepiše ma teba bude spadat pod bsmku. A ak narobi dlhy nie su to len jeho dlhy.

dilino
30. sep 2022

V prvom rade musí sám chcieť TI to prepísať. U nás v rodine bol taký prípad sesternica mala muža. Predtým dostal dom od rodičov pred svadbou dedičstvom. Aby ONA nemala nárok. Po 3 rokoch začal hrať automaty a aby neprišli o dom tak chcela aby na ňu prepísal dom. Vieš čo urobila jeho matka narobila taký bordel že cela dedina o nej hovorila a dom aby nemala nevesta z vnučkou tak prinútila ho že aby dal prepisom dom nazad na matku. Medzi tým sa rozviedli a ONA musela ísť z holou riťou aj s dcérou z domu. Pán veľkomožný prestal hrať automaty matka mu s úsmevom dom nazad prepísala. Takže nie vždy dobrý zámer môže byť dobrý. AJ sesternica mala dobrý zámer ale nakoniec ostali jej len oči pre plač tašky a čau.Jej svokru vôbec netrápilo kam pôjde s ich jedinou vnučkou a to mala predtým mala 4 roky.

dilino
30. sep 2022

A sama za seba nikdy by som nechcela to čo nie je moje. Kde má záruku že ho nevyhodíš s domu. Nikdy v živote keby som mala dom darom nedám chlapovi tak ako prišiel nech ide. Otázne je či by si to urobila keby TI si mala darom dom. Pochybujem. ON by sa mal čim skôr prebrať skôr než urobí najväčšiu hlúposť v živote prepísať darovaný dom len preto že to žena chce. Neverím jedno že sám navrhol že TI prepíše darovaný dom len aby si sa neprekvapila že niekto z rodiny sa to dozvie a dopadneš ako moja sesternica.NIKDY BY SOM NA JEHO MIESTE NEDALA NIKOMU DAROVANI DOM DEBIL BY BOL.

dilino
30. sep 2022

ty píšeš že TY si sa rozhodla. Otázne je či aj ON sa rozhodol a či si ho prinútila. Za mňa nikdy v živote nech aj aký je že hra aj pije nikdy svoj dom by som nedarovala žene nikdy to aj keby mi držala britvu pod krkom a išiel by ma hned odpraviť na druhý svet. Dúfam že mu niekto otvorí oči skôr než sa z neho stane bezdomovec.

riyadh
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
draik
30. sep 2022

@marca12
Mňa by celkom zaujímalo, ako technicky to môže manželka od manžela odkúpiť kúpnou zmluvou. A ešte k tomu za euro. O to viac v čase, keď manžel má už zrejme dlhy.

autor
30. sep 2022

@dilino tlieskam ti za tvoju odpoved ,vies figu borovu o nasom zivote ,nasom manzelstve nasej situacii a moralizujes tu tak ze nechapem .
Tak si laskavo odpust tie tvoje "zmysluplne riadky " lebo nevies Vobec NiC ale že nič o mne .
Ja som tu prosila o radu lebo absolútne netusim aky je postup,a ty hned odsudzujes ze som najväčšia chudera na svete co prinutila svojho manzela toto urobit ...je mi tak akurat doplacu z takych mudrlankyn ako ty !
S kludnym svedomim ti mozem povedat že ja ho nenutim ,nevydieram ani nic podobne ..tak ma tu neodsudzuj laskavo !

marca12
1. okt 2022

@draik uplne jednoducho,bezne sa spisuju zmluvy,kde sa uvadza 1€. Ze ma dlhy v uvode nespominala.

marca12
1. okt 2022

Okrem prepisu domu treba zrusit aj BSM

aurinia
1. okt 2022

U notára si spíšte zrušenie BSM. Prípadne u právnika. Podava sa to na súd. Súd rozhodne. Zostanete manželia ale každý bude mať len to čo nadobudne. V rámci zrušenia BSM si rozdelíte to čo ste mali. Ak by v budúcnosti narobil dlhy, nebude to mať na teba dopad.Tak sa ochránis aby si neprišla o to čo so synom máte. Potom by som riešila prípadne to darovanie domu. Kto nezažil bankrot v rodine, závislosť na alkohole, automatoch.....nepochopí.

marca12
1. okt 2022

@draik Neviem,co je na tom nepochopitelne. Je to bezna prax. Nastuduj si zakon a ked mozu mesta a obce predavat za euro,preco by to mal byt problem pre bezneho obcana.

mufka1
1. okt 2022

Ahoj je tu právne poradenstvo určite ti poradia. Držím palce 🙂a neries co druhý píšu, nevedia vôbec co sa deje neziju s vami v 1 domacnosti ,hneď len odsudzujú

nadazdi
1. okt 2022

@draik tak vidíš, nakoniec si máš ty naštudovať zákon 😂😂😂😂😂

draik
1. okt 2022

@marca12
Nepochopiteľné sú Vaše rady, ktoré sú pochopiteľne mimo. Vy totiž zjavne nemáte šajn, čo píšete, keď radíte kúpnu zmluvu medzi manželmi v čase trvania BSM.

@nadazdi
Ešteže je víkend, mám čas dobehnúť to.

lula313
1. okt 2022

@draik ale mohol by si aj autorke poradiť. Keď nemá veľa casu, tak predaj za symbolickú čiastku niekomu z rodiny a okamžite zrušenie BSM kvôli dlhom?

lesana25
1. okt 2022

@marca12 ty si zisti, koho sa tu snažíš poučovať 😁 a zároveň si robíš hanbu

zafir01
1. okt 2022

@draik
No autorka, píšem, ako sme to mali my,.. Trochu podobná situácia. Mama pila a obrovské dlhy mala, v podstate s nami de facto nežila ani.
Otec pred požiadanim o rozvod využil situáciu, keď mala tu lepšiu fázu, a dohodli sa, že dom, koli hrotiacim exekúciam (tie prebiehajúce musel otec vyplatiť za ňu) prepisu na deti. Avšak ja som mala čerstvo 18, a mala som ešte dvoch ml. Súrodencov.
Dom mi spísali darovacou zmluvou, s doživotným právom užívania. Plus k tomu sa spísali zmluvy o budúcej zmluve, ktore ma zaväzujú dom naspäť prepísať, keď súrodenci dosiahnu plnoletosti, aj na nich, teda dom má byť 3x 1/3

Možno by sa vám dalo niečo podobné s iným členom rodiny. (mužovi rodičia, iná jeho rodina, keďže dom je jeho ?). Pripadne koli ďalšíemu aj budúcemu majetku zažiadať o zrušenie bsm.

Ú nás prisla zvláštna situácia po rokoch.. Ja som sa snažila som prepísať, avšak musím doslova naháňať brata zo zahraničia a segru. A už 13 rokov ich naháňam, aby som im podiely prepísala. Medzičasom chce otec svoju polovicu domu (žije v ňom, aj ho zveladuje, avšak my mu pomáhame tiež, keď súrodenci príliš záujem nemajú ) a mame si rozdeliť len maminu polku. S čím nemám problém. Ibaže majú len slová, a keď im poviem, poďme to urobiť (papiere už sú u právnický tretí rok) tak každý, že to má čas....
@draik a teraz prosím ta, otázka na teba. Ak by sa mi niečo stalo. Ten dom by bol predmetom dedičského. A teda by dedil môj muž polovicu a druhu polovicu moje tri malé deti? A v podstate dom by už sa nemal ako dostať k mojim súrodencom, kým moja teraz pol ročná dcéra by nemala 18? Pretože tak im to vysvetľujem, že potom už by bolo ťažšie si pýtať dom po 30 rokoch od mojich detí a muža...

huginko
1. okt 2022

Darovacia zmluva, aká iná.... Inak sa mu čudujem... Ak to urobí len tak, bez vážneho dovodu

autor
1. okt 2022

@huginko a comu konkretne sa cudujes?

huginko
1. okt 2022

Ze mu niekto daruje a on daruje tebe... 😁

huginko
1. okt 2022

@draik presne tak, môže kúpit za euro.Ale v prípade manželstva - teda ak majú BSM, to nemá žiadny význam. Iné by bolo, ak by mali zrušené BSM za trvania manželstva

zafir01
1. okt 2022

@huginko ale keď sú manželia??? Ved ona co nadobudne v manželstve, je to aj jeho. Apriory bude dom síce aj jej, ale stále aj jeho..teda a vôbec netuším, či sa dajú robiť kúpne zmluvy medzi manželmi.. Pokiaľ spravujú spoločne svoj majetok