Ahojte všetci. Rád by som sa opýtal či je možné prepísať byť len na manželku. Mám na to osobné dôvody. A aký je postup. Máte s týmto niekto skúsenosti?
však môžeš nechať závet prepíšeš na manželku môžete sa rozviesť človek nikdy nevie a nebudeš mať nič. Nikdy človek nevie ak si to nadobudol TY nič by som neprepisovala. Ak chceš kvôli zdravotným dôvodom nechaj závet. Napríklad že jej a deťom odkazuješ celý majetok.
@alickapusinka na slovensku nie je take jednoduche v zaveti vydedit priamych dedicov
@aladarius radila by som skor predaj za symbolicku cenu manzelke s dozivotnym bremenom
Autor ale ak by sa nedajbože niečo s tebou stálo tak ak je dedičské tak v prvej skupine sú žena a deti tak ak ste manželia tak by dedila žena a deti. To je len taký postreh. Prečo kvôli tvojej rodine však podľa dedenia je v prvej skupine žena a deti a nie tvoji rodiča a súrodenci ak si ženatý.
@alickapusinka Otazne je, ci maju deti.
Za bežných okolností, ak je byt v BSM, tak to jednoducho nejde. Už vôbec nemá zmysel nad tým uvažovať, ak máte napríklad dlhy.