Prepis auta po novom

27. aug 2024

Ahojte, prepisoval niekto v posledných mesiacoch auto? Chcem predať svoje, no už je to po novom vraj tak, že splnomocnenie nedáva kupujúci predávajúcemu, ktorý potom auto odhlási na nového majiteľa.... Ale vraj už dáva predajca čiže ja splnomocnenie kupujúcemu a ten si musí auto prepísať na seba do 30 dní... No moja otázka je, čo ak to neurobi? Predsa len nového majiteľa Nepoznám osobne. Ak auto na seba ne prepise, tak ostáva na mňa??

andrea_82
27. aug 2024

Najlepsie je ist tam rovno spolu a nedavat ziadne splnomocnenie. Ja som predavala auto a dohodli sme sa takto. Az po prepise som odovzdala kluce. Neriskovala by som, ze ho neprepise.

maranco
27. aug 2024

Kupujúci môže vyplniť "Súhlas kupujúceho s prevodom držby vozidla na svoju osobu"
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

Alebo vlastník vozidla vyplní "Žiadosť o zapísanie splnomocnenia k evidenčnému úkonu s vozidlom"
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

hugigugin
27. aug 2024

Prepisovala som 16.8. auto predané 16.8.online prepisom dnes 27.8. došiel kupujúcemu domov nový TP maly aj veľký. Ja ako Predávajúci som mala od Kupujúceho overené splnomocnenie na prepis. Robila som to online okrem splnomocnenia aj poistna karta bola naskenovana a doložena tak ako formulár ma navádzal.Trvalo to presne 10 kalendárne dni komplet aj s doručením dokladov domov. Pripláca sa domov doručenie a musi sa zakliknuť.

biba_18
27. aug 2024

moj syn predával a chlapec neprepisoval a neprepisoval. tak syn mu na to či chce aby on išiel vybaviť nové papiere a že potom aby prepísal auto na nejakého cigána z vedľajšieho mesta, že nech si ho potom hľadá. na druhý deň bolo prepísané… lebo ak neprepíše on, môžeš ty ísť na políciu prepísať. ak nemáš papiere lebo ich už má nový majiteľ, na polícii ti vystavia nové…