Prepis auta

zuziktati
4. sep 2023

Prosím vás je tu nejaká/ý odborník, ktorý mi dá info kto platí poplatok pri prepise auta ? Ci predávajúci alebo kupujúci? Mam také info vid foto.

zdenko212
4. sep 2023

@zuziktati podla toho kto vykona prepis, ak ides na DI ty ako stary majitel, musis ho zaplatit ty, ak ide novy majitel tak on. Samozrejme je vecou dohody, ci ti novy majitel prispeje na prepis nad ramec ceny vozidla, alebo mu to zohladnis v cene

ucholacik
4. sep 2023

@zdenko212 tak nám sa stala teraz taká vec ..kupovali sme auto z druhej ruky zmluvu a všetky veci si nechaj predávajúci,že on auto odhlási no lenže keď prišiel na dopravný inšpektorát tak zistil,že prepis ho bude stáť 200€ tak sa rýchlo zbavil povinnosti a povedal ,že si ho mám prihlásiť sama

maranco
4. sep 2023

@ucholacik bežne prepis auta stojí 33€ ak urobíš cez internet tak polovicu.
ak teda naozaj je 200€ urob si ho cez internet a zaplatíš 100€.

ucholacik
4. sep 2023

@maranco áno bežný prepis ale tak isto za zohľadňujú aj kw...takže preto 200eur keďže auto má 130kw...auto už mám prepísané ale ďakujem

zuziktati
autor
4. sep 2023

@zdenko212 ja som ten kupujúci, a na DI pôjdeme obidvaja Stačí ak pôjde iba predávajúci?

zdenko212
4. sep 2023

@zuziktati bud das splnomocnenie predavajucemu a ten prepise auto a posle ti papiere, ale da splnomocnenie on tebe a prepises si ho sama. Alebo mozte ist obidvaja naraz na inspektorat a prepisat

zdenko212
4. sep 2023

@ucholacik mal si to zistit pred tym 🤷🏻‍♂️ teraz sa to stava bezne, pretoze odhlasenie bolo niekedy zadarmo a vela ludi stale zije v tom, ze sa neplati, ale uz nefunguje dvojkrokove odhlasenie

zuziktati
autor
4. sep 2023

@zdenko212 ja ako kupujúci musím mať už uzatvorené PZP?keď pôjdem na políciu?

zdenko212
4. sep 2023

@zuziktati ano musis, ak budes menit spz staci na VIN cislo a potom doposles nove spz, ak nebudes menit tak normalka

zuziktati
autor
4. sep 2023

@zdenko212 takže pôjdeme tam obidvaja, ja s PZP...ešte niečo mi treba?

zdenko212
4. sep 2023

@zuziktati peniaze na prepis 🤣 zaklad je mat obciansky preukaz, vsetky doklady od auta, nove PZP, aj PZP stareho majitela a kolko (zakupis aj tam, povedia ti presne kolko to bude)

zdenko212
4. sep 2023

@zuziktati *kolok
A aj podla toho ci si znacky nechas alebo chces nove, pripadne znacky na prianie 😉

zuziktati
autor
4. sep 2023

@zdenko212 kolok to je vlastne suma za prepis auta?

zdenko212
4. sep 2023

@zuziktati presne tak

zuziktati
autor
4. sep 2023

@zdenko212 joooj ďakujem ti veľmi pekne. Ale ten prepis by mal , podľa toho čo som dala na začiatku foto platiť predávajúci, nie... Taky zákon je platný od 07.mesiaca.

zdenko212
4. sep 2023

@zuziktati je tam napisane ze ziadatel o evidencny ukon - kto ziada plati 🤷🏻‍♂️😉

zuziktati
autor
4. sep 2023

@zdenko212 takže by mohlo platiť že ak predavajuci objedná prepis na PI online-na hodinu , by to podľa toho mohol aj zaplatiť.😁

zdenko212
4. sep 2023

@zuziktati skus mu to navrhnut 🤣