Prenájom obchodných priestorov v obci

kiki149
5. apr 2022

Ahojte, v našej obci sa prenajímali obecné priestory nad ktorými som uvažovala pre svoju prevádzku a ako to býva rozmýšľala som príliš dlho až kým ma ktosi predbehol. Na obecnej stranke som našla túto nájomnú zmluvu je vypracovaná na 5 rokov. Chcem sa preto spýtať ci mi niekto neviete poradiť ci po tých piatich rokoch obec musí znova vyhlásiť súťaž o tieto priestory. To znamená ci sa po piatich rokoch o ne budem môcť uchádzať s tým že vyššie ponúknutá cena nájmu by vyhrala alebo ci aktuálnemu nájomcovi môžu predĺžiť nájomnú zmluvu bez toho že by priestory po uplynutí piatich rokov dali znova do ponuky pre verejnosť a teda zostane mi len sa dohodnúť s aktuálnym nájomcom o odstúpení prevádzky?

alenah31
5. apr 2022

@kiki149 pôvodný nájomca ak bude riadne plniť povinnosti vyplývajúce z nájomnej zmluvy má prednosť a možnosť predĺžiť nájom v obecných priestoroch - ak o to prejaví záujem. Je to ako s nájomnými bytmi - ten kto taký byt obýva a riadne si plní povinnosti - má možnosť (obce to aj automaticky robia) predĺžiť si toto nájomné obdobie.

mec321
5. apr 2022

@kiki149 no zalezi aj asi ake su vztahy na obci/urade.. ked zaplati moze ostat… im je jedno ci tam bude niekto novy alebo ten predtym.. u nas su to zapredanci - keby ides na urad a ponuknes nejaku sumu, vyssiu ako plati ten aktualny, spravia hocico aby dostali viac zaplatene a poslu ho do zadku, vymyslia nieco… ak to ten pred tebou ziskal len nedavno a nefunguje tam pripadne nema este zmluvu teoreticky by si tam mohla nabehnut s vyssou ponukou penazi - oni si vymyslia preco zmenili nazor preco ten pred tebou to nedostane a daju to tebe.. skus 😅

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mec321
15. apr 2022

@tomi97 to tazko