Z Podnájmu odchádzajú podnajomnici. Byt som dala realitke nech nájde podnajomnicka..Podnajomnik sa našiel. No byt je 400km vzdialený od nás. V tom nastáva otázka. Povedala som, ze zmluvu a podpisy na skenujem No realitka nesúhlasí, ze musíme byť fyzicky pri podpise. Podotýkam je to prenájom nie predaj bytu
Prečo manžel nesúhlasí? akože mne je to jedno, ja som len písala, že kebyže je to môj majetok, tak tam idem, hlavne skontrolovať či je všetko OK po predchádzajúcich nájomníkoch, či niečo nezničili a rada by som aj vedela, komu ten byt prenajímam...ale už je to na tvojom zvážení...Brat si prenajíma byt od pani, čo žije v Nemecku a bola pri podpise zmluvy, resp. ona mu kľúče odovzdala a tiež to má realitka...
Nejakym splnomocnenim realitaka alebo niekoho tebe blizkeho kto zije v meste kde prenajimas? Ale na pri vybavovani toho splnomocnenia tiez musis byt pritomna..
Podpísať sa nedá na diaľku, musíš si nájsť čas.
@michaltat zmluvy aj splnomocnenie sa dajú podpisovať elektronicky na diaľku, sú rovnocenné ako podpísané osobne s overením podpisu u notára
keď manžel nemá čas ísť tam, prečo ťa "nepustí" aby si tam šla sama?
ešte by sa dalo riešiť tak ak to nechceš elektronicky, pošlú ti vopred zmluvu, podpíšeš a overíš podpis na matrike, pošleš poštou zmluvy tam podpíše nájomníčka a realitka ti pošle poštou jednu zmluvu späť
@januska12323 podpisovať na diaľku sa dá
Písomná forma je zachovaná, ak je právny úkon urobený telegraficky, ďalekopisom alebo elektronickými prostriedkami, ktoré umožňujú zachytenie obsahu právneho úkonu a určenie osoby, ktorá právny úkon urobila.
Písomná forma je zachovaná vždy, ak právny úkon urobený elektronickými prostriedkami je podpísaný zaručeným elektronickým podpisom alebo zaručenou elektronickou pečaťou.
realitka diktuje podmienky 😂 chválim výber realitky 😜 dnes je taký dopyt po najmoch, že podnájomníkov by ti našiel aj náhodný okoloidúci 🙈 netreba ti realitku oničom, tá ti nijako nezagarantuje že budú platiť, len zhrabne províziu, to je celé
@michaltat potrebuješ mať občiansky preukaz vydaný po 20.6.2021, na starší vieš urobiť len slabší elektronický podpis, na novom OP máš taký podpis s ktorým aj prepíšeš auto/byt.
Ak máš starý OP vydaný pred 20.6.2021, vymenia ti ho bezplatne kvôli podpisovaniu.
Zasunieš OP do čítačky a v aplikácii od štátu s názvom eID Klient dáš vytvoriť podpisový certifikát, trvá to niekoľko minút, zvolíš si PIN a po vytvorení certifikátu (ten sa uloží do OP) už s ním môžeš podpisovať čokoľvek, napríklad aj PDF zmluvu cez Acrobat Reader.
Prípadne vieš použiť niečo mimo štátu https://www.podpisuj.sk/
Tu si precitaj (koniec clanku)... teoreticky ak je byt bsm, tak by tam mal byt podpis oboch, ale ak ten druhy to nenapadne, tak sa nic nedeje... alebo spravte dohodu (forma sa nespecifikuje) a staci potom iba jeden...
@zuzanka.zuzu také ľahké to nie nájsť niekoho seriózneho byt prenajimam už 10 rokov a je to ťažšie mam 3 izbovy
Vo vlastnom záujme, keďže je to tvoj majetok, by som tam išla...veď treba aj byt skontrolovať nie? či?