kočky prosim vas môžem pri prenajme brať peniaze do ruky,najomovja mi chcu platiť tak asi to je pre nich pohodlnejšie,čo treba k tomu stači ked im vypišem ten červeny pokladničny blok/tušim tak sa to vola/
ano aj mne tak plati, nedavam ziadne potvrdenie lebo ho nechce
Samozrejme musí byť doklad o prevode penazí cez banku, kde je v poznámke napísané nájom. Musí byť aj zmluva. To preto, aby ste sa chránili. Pretože ten čo prenajíma, si môže vymyslieť, že ste mu nezaplatili. A zasa ten, kto býva, môže nahlásiť majitela na danový úrad, že berie peniaze na ruku. Nikdy by som tak nebývala.
@dezire1000
@drops len ja som sa dala prihlasiť na DU a nevim či sa vtedy daju brať peniaze do ruky či stači vypisať ten doklad alebo to musi byť prostredníctvom učtu
@drops to ste sa prave priznali k černote. Odvazne, aj ked anonymne.
@catherinah
@bluka2 ja som prenajímala, mala nahlásené na daňovom úrade, platili mi v hotovosti, a bolo to OK..daňový úrad zaujíma nájomná zmluva a podané daňové priznanie (žiadne výpisy z účtu ani príjmové doklady)
@catherinah netrepte 😄 😄😄 @usacik vam to pekne napisala aj za mna
@drops pokial mate zmluvu, tak OK. Vyzneli to tak, ze nemate nic. Ospravedlnujem sa.
kočky a ešte prosim vas ked vystavim PPD nechavam si original alebo kopiu?nejak v tom nemam jasno,dakujem
Ako zistím či majiteľ bytu pláty dan za prenajom
@maminuska ahoj prosim ta mozem sa ta spytat nieco ohladne prenajmu... Do spravy?
My tiez platime na ruku lebo to tak majitel chce.Len bez potvrdenia.