Prenájom bytu a peniaze na ruku

nikolca
28. okt 2017

kočky prosim vas môžem pri prenajme brať peniaze do ruky,najomovja mi chcu platiť tak asi to je pre nich pohodlnejšie,čo treba k tomu stači ked im vypišem ten červeny pokladničny blok/tušim tak sa to vola/

dezire1000
28. okt 2017

My tiez platime na ruku lebo to tak majitel chce.Len bez potvrdenia.

drops
28. okt 2017

ano aj mne tak plati, nedavam ziadne potvrdenie lebo ho nechce

slimstar
28. okt 2017

Samozrejme musí byť doklad o prevode penazí cez banku, kde je v poznámke napísané nájom. Musí byť aj zmluva. To preto, aby ste sa chránili. Pretože ten čo prenajíma, si môže vymyslieť, že ste mu nezaplatili. A zasa ten, kto býva, môže nahlásiť majitela na danový úrad, že berie peniaze na ruku. Nikdy by som tak nebývala.

nikolca
autor
28. okt 2017

@dezire1000
@drops len ja som sa dala prihlasiť na DU a nevim či sa vtedy daju brať peniaze do ruky či stači vypisať ten doklad alebo to musi byť prostredníctvom učtu

catherinah
28. okt 2017

@drops to ste sa prave priznali k černote. Odvazne, aj ked anonymne.

bluka2
28. okt 2017

Ty prenajimas, ty si urcujes pravidlá. Z nastavenia jedného trvalého príkazu im ruka nedopadne...

@drops Spavas v noci ok? Ja by som sa bála, že sa niekomu niečo prestane páčiť a nahlási ťa

usacik
28. okt 2017

@catherinah
@bluka2 ja som prenajímala, mala nahlásené na daňovom úrade, platili mi v hotovosti, a bolo to OK..daňový úrad zaujíma nájomná zmluva a podané daňové priznanie (žiadne výpisy z účtu ani príjmové doklady)

drops
28. okt 2017

@catherinah netrepte 😄 😄😄 @usacik vam to pekne napisala aj za mna

drops
28. okt 2017

@nikolca v zmluve mam napisane, ze sa najomne uhradza hotovostne a robil mi ju pravnik.. kedysi ked som byvala v prenajme ja, tak som tiez platila v hotovosti, pretoze si to tak zelali

catherinah
28. okt 2017

@drops pokial mate zmluvu, tak OK. Vyzneli to tak, ze nemate nic. Ospravedlnujem sa.

nikolca
autor
28. okt 2017

@usacik a prosim ťa k danovemu priznaniu si musela dokladať aj najomnu zmluvu?či netreba?

usacik
28. okt 2017

@nikolca pri registrovaní na daňový úrad sa prikladá kopia nájomnej zmluvy. registrovať sa treba do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, kedy si začala prenajímať.

nikolca
autor
28. okt 2017

@usacik práveže som sa už zaregistrovana a kopiu som nedavala ani ju nikto odo mna nepytal🙄 už mam aj pridelene to čislo,to mi prišlo poštou

usacik
28. okt 2017

@nikolca odo mňa si ju žiadali, bez nej ma nechceli zaregistrovať.

nikolca
autor
28. okt 2017

@usacik tak potom neviem,ja som ju mala pri sebe čakala som že aspon nahliadnu do nej ale nepytali ju vôbec,asi si tam pre istotu zavolam

maminuska
28. okt 2017

@usacik pri daňovej kontrole daňový úrad zaujíma výška príjmov ktoré preukazuješ. Ak nemáš cez BU tak musíš mať cez PPD. Rovnako preukzuješ aj uplatnené náklady k nájmu .
Samozrejme že k daňovému priznaniu ich nepredkladáš.

nikolca
autor
29. okt 2017

kočky a ešte prosim vas ked vystavim PPD nechavam si original alebo kopiu?nejak v tom nemam jasno,dakujem

katarinaspk
18. feb 2019

Ako zistím či majiteľ bytu pláty dan za prenajom

mattuliatko30
28. jan 2021

@maminuska ahoj prosim ta mozem sa ta spytat nieco ohladne prenajmu... Do spravy?