Prosím Vás, ak už sme mali v minulosti (začiatok októbra) pozitívny test na koronavírus, absolvovali sme karanténu, tak teraz už nemusíme ísť na tie testy? A môžeme ísť do práce a školy? Sme z Oravy 😉. Lebo naša pani riaditeľka zo ZŠ od nás chce prehlásenie, že sme boli na testoch všetci z domácnosti nad 10 rokov a sme negatívni. Ja jej také vyhlásenie ale podpísať nemôžem. Ďakujem za konštruktívne odpovede.
@eva56 Nás zamestnávateľ informoval tak, že ten kto vie preukázať negatívny test max. 90dni starý nemusí ísť na testovanie. T.z.ked ste prekonali koronu mali by ste mať po nej aj negatívny test.
@lauriema preco by to neakceptovali??
Je nariadenie, ze ludia, co za poslednych 90 dni pred celoplosnym testovanim prekonali covid, na testy nejdu a preukazovat sa budu vysledkom testu, co maju. Co je riaditelka nieco viacej, ked mas pocit, ze ma ist proti nariadeniu?
@ivana11155 nemusi mat spravu, ani potvrdenie o negativite.
Ak je clovek bezpriznakovy, ide na 10 dni do karanteny a na opakovany test uz nejde.
@ivana11155 my negatívny test už nemáme, lebo nás už netestovali. Rozhodol doktor a RÚVZ o ukončení karantény (po 15 dňoch, pričom posledné tri dni sme nemali žiadne príznaky).
@veronikaszabova nie, nechcem útočiť na pani riaditeľku, ona to myslí asi dobre, len nemyslela na takýto prípad.
@eva56 to, co som pisala, nebolo tebe.
Neboj, daj jej potvrdenie o tom, kedy ste boli testovany. Ak nebude vediet, nech kontaktuje RUVZ, daju jej usmernenie.
Ahojte,chapem to tak,ze kto bude mat prvy test pozitivny,zostane 10 dni v karantene a na ten druhy test o tyzden nejde ...
@hipuska nemôžeš dať syna do školy, keď ste neboli na testoch. Človek čo nebol na teste sa hodnotí ako "potencionálne pozitívny", ak je člen domácnosti pozitívny ale aj potencionálne pozitívny, tak všetci v domácnosti sú doma, takže aj syna musíš nechať doma.
dobrovolne darovanie organov/tkaniv od Matelka v praxi...obratit sa na pravnika
bezpriznakovy clovek ako potencialne pozitivny...ty kokos, to je aj clovek s negativnym takymto testom co teraz robia (zaujimave, ze HIV pozitivny nikoho netrapi)...ludia sa nezobudia ani ked nam tu zase budu na ruku lepit zidovske hviezdy aby bolo jasne koho treba dat do plynu
@777januska777 a to je kde napísané? Nič také nie je
@777januska777 deti do 10r. sa to netyka, ekdze oni na testy nejdu, ani ich netstuju, normalne idu do skoly/skolky
@eva56 https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/20-otazok-od... je to tu, hovoril o tom aj premier na tlacovke a potvrdil to aj minister. Maju to vydat vo vynimkach pre celoplosne testovanie, treba sledovat stranku Uradu verejnehi zdravotnictva, kedy to tam nahodia.
@sorciera24 no veď deti nie, ale ak rodičia neboli na teste, tak dieťa do školy nemôžu dať.
@777januska777 no, nemaju ho tam ako odprevadit, jedine preto
@777januska777 kde to je? To ako ak sa jeden z rodičov nepôjde testovať a druhý áno, ten jeden nemôže ísť do práce?
@hipuska moze, neviem, dke to pani vycitala, aj dieta moze ist do skoly, ak tam dojde same .....rodicia neostavaju v karantene ,a el maju len zakaz vychadzania (ti, co sa neotestovali)
@eliska13 ale karantenu maju len pozitivny, nie netestovani, netestovani maju zakaz vychadzania....
Keď, my sme zase prípad ako Eve. Práve sme skončili povinnú karanténu. Mňa sa testovanie netýka. Nebudem zbytočne riskovať, že sa mi nakazia deti. Budeme v dobrovoľnej karanténe až na jedného do 10 rokov, ktorý môže ísť do školy. Ja by som si chcela nájsť usmernenie ohľadom tohto ale nikde nič. Samozrejme, jedná sa o región Orava
@sorciera24
Celé to je svinstvo. Pretože, my na Orave sme pokusni králici. Vobec to nie je tak , ako prezentujú médiá. Nariadenia sa normálne dodržiavajú. Pravidlá nie sú jasne. Tie sa nastavia až po tomto víkende. Takže ostatok Slovenska sa môže rozhodnúť. Ale my nie. Prečo netestovali prvú BA? Je tam oveľa viac nakazených
@eva56 ak som to dobre pochopila z tlacovky tak ak ste koronu prekonali (za posl. 90 dni) tak obmedzenia ani testy pre vas neplatia. Musite sa vsak preukazat asi nejakym vysledkom