Ahojte,chcem sa opýtať ako to je keď poberám predĺžený rodičovský príspevok do 6rokov a zároveň som zamestnaná . Môžem ísť na maródku so sebou?
@markosimi Aj pracujes? Ci ti len trva pracovny pomer, teda statnozamestnanecky pomer?
@natalienka12 áno normálne chodím do zamestnania . Len preto sa pýtam ,pretože minulý rok sme boli v karanténe manžel bol pozitívny ja som bola nahlásená že bývam iba v spoločnej domácnosti a volali mi zo sociálky že ja nemam nárok na pandemicku PN
@markosimi A? Narok na pandemicku PN ma iba ten kto je covid pozitivny. Teraz nechapem na aku PN ides? Si chora ci?
@natalienka12 normálnu
@markosimi Tak mozes, preco by si nemohla. Ako statny zamestnanec taketo veci neovladas? Sorry, ale to su uplne elementarne veci.
@natalienka12 toto nie je pravda. Pokiaľ je nariadená karanténa a lekár vystaví PN, nárok je. Ak sú samozrejme splnené základné podmienky
@lilinka88 ak su splnene podmienky, tie ona nesplnala predsa nie? Jej muz bol pozitivny a ju uviedol ako kontakt, uz davno neplati, ze kontakt s pozitivnym je dovod na karantenu
@natalienka12 myslela som podmienky nároku ako je aktívne poistenie. Opäť opakujem - pokiaľ jej bola nariadená karanténa a dr jej vystaví PN, nárok má. Platilo to minulý rok, platilo to tento rok v apríli určite. Aktuálne iba ako ockovany nemá nárok na karanténnu PN a to iba v prípade,že dr odmietne vypísať PN. Akonáhle je dr vypísana PN, nárok je.
@natalienka12 prepáč ale nerobím na ekonomickom úseku ,takže hold nemôžem vedieť všetko ... A ako som písala vyššie ,minulý rok mi volali zo sociálky že nemám nárok na pandemicku ,preto ma to zmiatlo ... Ale ďakujem za odpoveď aj tak .
@lilinka88 Lekar nemoze vypisat karantennu PN hocikomu, velmi sa mylis. Oni isto kontaktovali toho jej lekara, ten PN zrusil a potom zo Socialnej poistovne volali jej..
@markosimi Toto patri k vseobecnemu rozhladu statneho zamestnanca, nemusis robit na ekonomickom useku.
@natalienka12 nemýlim, robím s tým, riešim to denne, takže viem. Nehovoriac o Tom,že v apríli kvôli mojej pozotivite bolo niekoľko ľudí v karanténe, všetci na karanténnej PN. Rovnako teraz kolegyne kvôli kontaktu museli do karantény, všetky na karanténnej PN
na klasickú platenú PN máš nárok
@markosimi a aj aktivne pracujes alebo poberas predlzeny RP a popritom si na RD a PP trva? Pokial aj aktivne pracujes - jasne mozes🙂