Ahojte, idem predat svoj podiel na pozemku a chcela by som sa opytat:
1) pozemok ma cca 7 vlastnikov s roznymi podielmi. Svoj podiel chcem predat jednemu zo spoluvlastnikov. Som povinna predlozit ponuku na moj podiel ostatnym spoluvlastnikom (predkupne pravo ci ako sa to vola), alebo v tomto pripade nemusim?
2) v zmluve je uvedene, ze mozem odstupit od zmluvy v pripade, ze mi kupujuci neuhradi kupnu cenu do stanoveneho terminu. Ale predpokladam, ze ked on dostane mnou podpisanu a overenu zmluvu, poda navrh na vklad do katastra. Ak by mi nahodou sumu neuhradil, viem ten prepis potom nejakym sposobom zastavit?
Dakujem.
@draik dakujem. A mozem sa opytat, mozem v tom osloveni ostatnych spoluvlastnikov uviest dobu na vyjadrenie napr. 7 pracovnych dni?
Ide o to, ze pred rokom jeden spoluvlastnik predaval svoj podiel. Oslovil ostatnych a nikto sa mu neozval - ani telefonicky, ani pisomne, a to islo o znacny podiel. Moj podiel je 1/21, vzhladom na vymeru je to malinka cast a predpoklad, ze by to niekto chcel je uplne minimalny.
Na vyjadrenie majú zo zákona dva mesiace, nemožno jednostranne skrátiť.
@draik dakujem velmi pekne
1. Všetkým
2. Odstúpenie od zmluvy doručíte aj katastru, ďalší postup bude závisieť od krokov kupujúceho.