Predaj auta - držiteľ auta v žiadosti o vykonanie zmeny

mimi2516
28. dec 2023

Dobrý deň prajem,
Dnes sme predali auto, zajtra mám v pláne ísť na dopravný inšpektorát podať ziadost o vykonanie zmeny vlastníka. Kupujúci mi dal splnomocnenie. Na dopravnom inšpektoráte mám podať žiadosť o vykonanie zmeny v evidencii vozidiel. Moja otázka znie: ako držiteľa vozidla mám napísať seba alebo nového majiteľa? Pre mňa by bolo logické tam napísať nového majiteľa, keďže kúpno-predajnú zmluvu sme už podpísali, ale nechcem na inšpektoráte vypadať za nejakého blázna, aj tak sa mi už stalo, že sa správali voči mne dosť ponižujúco. Keby ste mali skúsenosť v tejto problematike, bola by som vďačná za pomoc.

veronikaszabova
28. dec 2023

@mimi2516 drzitel vozidla si ty

gabika8855
28. dec 2023

@mimi2516 a kde chcete napisat drzitela? ....ved vy spravite len odhlasku na kupujuceho

babulkaa
29. dec 2023

dajte si pozor po novom uz musite zaplatit za prihlasenie auta na noveho majitela. Pred vianocami sme predavali auto , panko nam dal splnomocnenie na odhlasenie vozidla na jeho meno. Muz az na policii zistit, že za prepis musi zaplatit peniaze lebo vraj sa to po novom uz pise rovno na noveho majitela , ktoremu poslu velky aj maly technicak domov. Nas to nastastie podla novej tabulky vyslo len 33 ale ak by bol vacsi motor tak sa to vysplha aj na 100 a viac.

mondolina
29. dec 2023

@babulkaa veľký techničák dostávaš na DI na mieste

babulkaa
29. dec 2023

@mondolina ako pisa pani vyssie tak prepokladam ze dostala do ruk splnomocnenie na odhlasenie vozidla na noveho majitela. No v tomto pripade to funguje po novom tak , ze stary majitel pride s velkym technicakom a malym ( starym) na policiu kde spravi dany ukon ale po novom uz sa automaticky zapisuje aj novy majitel cize ten co daval splnomocnenie do velkeho technicaku ( chapte ma tak ze ten co kupuje uz na policiu po novom vobec nemusi ist ), novy velky aj maly technicak sa posiela novemu majitelovi postou a vy ako predavajúci dostanete do ruk len odpis vozidla, vytlacenu A4 papier ako potvrdenie. No a poplatok za prepis zial plati ten co riesi odhlasenie vozidla na zaklade splnomocnenia. 22.12.2023 sme predavali presne takto cize viem o com hovorim . Velky technicak dostava novy majitel na mieste len v pripade ze je na policii s predavajucim.