Predaj a prepis pozemku

zarik12
20. nov 2021

Dobry den. Viete mi prosim niekto poradit? Mam pozemok na predaj, mam uz zaujemcu…co vsetko k tomu budem potrebovat? Je lepsia darovacia zmluva alebo kupno predajna? Nerozumiem sa do toho tak by som bola rada keby mi to tu niekto pekne vysvetlil, dakujem 🤗

ivkazba
20. nov 2021

@zarik12 darovacia zmluva? Tak chceš pozemok predať alebo darovať? Podľa toho buď darovacia alebo kúpna zmluva. A odporúčam dať si ju vypracovať právnikovi. Ak sa pri predaji pýtaš na darovaciu zmluvu, že nepoznáš rozdiel medzi predajom a darovaním, určite neodporúčam nemať urobenú zmluvu právnikom.

andrea_82
20. nov 2021

@zarik12 urcite kupno-predajna zmluva. Podpis predavajuceho musi byt overeny. My sme ju robili v 3 vyhotoveniach, jedno pre nas, druhe pre kupujuceho a tretie pre kataster. So zmluvou ist na kataster (moze ist uz novy vlastnik) a dar navrh na vklad. Poplatok za prepis je tusim okolo 60€

hanelka1
20. nov 2021

@zarik12 ak predávať tak určite nie darovacia zmluva, to ako tá napadlo, mu to zadarmo chces dať?

vans73
20. nov 2021

@zarik12 na kataster treba 2 vyhotovenia zmluvy (nie len jedno), spolu s návrhom na vklad a zaplatiť kolok vo výške 66eur. Inak určite kúpnu zmluvu (darovacia je zadarmo = darovanie)

qetka
20. nov 2021

@hanelka1 tiez by som chcela vediet, ze ked to dakomu daruje, preco by jej mal za to zaplatit 🤣

zarik12
autor
21. nov 2021

@vans73 dakujem krasne za normalne strucne vysvetlenie ☺️

zarik12
autor
21. nov 2021

Ja som to trocha zle napisala 🙈, samozrejme nechcem pozemok darovat, ale uz som dostala vysvetlenie aj v inej skupine…

engynka
22. nov 2021

@zarik12 ja by som ti odporucila dat si kupno predajnu zmluvu vypracovat notarom a rovno u neho urobit aj notarsku uschovu. Tak to bude safe pre obe strany naklady si viete podelit s kupujucim. Cca 500€ chcela notarka za takuto sluzbu.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz