Ahojte nechápem tej našej vláde,prečo ked ja ako osoba poberám dôchodok podotýkam celý dôchodok a oni sa ma pýtajú či som zaevidovaný na úrade práce ja im ne tak Vás neberieme dovi...Ako že nerozumiem prečo zamestnávajú len ľudí tých čo sú zaevidovaný na úrade prace a ktorý nesú tak ich nezamestnávajú...Prečo?...😕 Nestači Firme ked beriem dôchodok??...
Co ti nie je jasne? Niektory zamestnavatel hlada pracovnu silu. Iny zamestnavatel hlada pracovnu silu s bonusom- co zaevidovany uchadzac je. Im je jedno ze tu dostavas dochodok. Oni chcu dostavat peniaze od statu ze zamestnaju zaevidovanych ludi a tym znizuju nezamestnanost.
Každá firma sa môže slobodne rozhodnúť, koho zamestná a koho nie. Niektorej firme je jedno, či je kandidát na úrade práce, dôchodca, mladý, starý, žena s 5 deťmi. A zase iná firma chce kandidátov z úradu práce, pretože dostane z úradu na nich dotáciu. Je to podpora na znižovanie nezamestnanosti. Nepleť sem do diskusie vládu.
Neviem kedy to bolo už si nepamätám viem počas leta potrebovali nutne posilu do kuchyne do Spišskej Novej Vsi do Hotela METROPOL tam som bol osobne povedali,že sa ozvu po dvoch týždňoch sa ozvali,že sa mam dostaviť súrne čim skor vypočuli ma a po týždni zas,že mi povedia ako sa rozhodli prišiel som do zasadačky v Hotely pozreli si ma a od vtedy som nedostal odpoveď od nich
No a tak ťa nechcú.
možno nechcú mužov, ktorí sú na MK registrovaní ako ženy.
Poberaju prispevok. Zaviazu sa zmluvou ze napriklad 2 roky budu zamestnavat osobu ktora je nad 63 rokov, teda dochodcu. To je normalne dohoda. A za to ze oni zamestnaju dochodcu ktory uz mozno nie je tak fyzicky zdatny alebo hrozi riziko castejsej pn alebo napriklad nikto nechce dochodcov zamestnat. Tak oni sa dohodou s uradom prace zaviazu ze ok my takeho cloveka zamestname ale kazdy mesiac nam na to urad prace prispeje nejaku zakonom danu sumu. Napriklad 30% z celkovej ceny prace. A urad povie ok ale musi to byt clovek ktory je evidovany na urade prace..aby sme aj my posobili ze nieco robime a hladame uchadzacom pracu... taketo prispevky dohody ma urad prace so zamestnavatelmi aj pri chorych ZTP ludoch aj pri cerstvych absolventoch. Napriklad do 30 rokov... atd.. netreba to brat osobne. Takato firma moze mat takuto dohodu s uradom uz aj 2 roky a este potrebuju napriklad rok zamestnavat takeho cloveka. Ak nikoho nenajdu tak by museli peniaze spatne vracat..
Zas mate istotu ze takato firma by nemala mat ziadne dlzoby voci statu na odvodoch, daniach a vsetko by mala mat v poriadku. Lebo kazdy mesiac ked mzdarka podava ziadist o tych 30% vasej mzdy tak to urad kontroluje..
vzdy ma prekvapi, ked sem prida prispevok muz, ale muz dochodca na MK je iny level 🙂
nemyslel to autor invalidný dôchodok? sa mi nezdá aby tu chodili dôchodci a ani nikde o starobnom dôchodku nepíše...
@deti95060810 prakticky je to jedno princip tychto prispevkov je rovnaky
@inga93 nikde nieje napísané že muži sem majú zakázaný vstup.
Ja napríklad nejdem do sekcií o rodičovstve keďže sa ma to netýka. Ani do tipicky ženských tém. Ale je tu veľa unisex tém ako napr. táto.
Mňa sa nikde nikdy nepýtali čo som na úrade práce. To asi preto že ste dôchodca.
@thunderdome
nic take som ani nenapisala, pisem len, ze ma to vzdy prekvapi 🙂
@rozculena na posudkovej my povedali len toľko že všetky vyšetrenie,ktoré som predložil im že sú v poriadku a si idem že mi znížia dôchodok na 350 eur a nespomínali mi o percenta koľko..... všetky vyšetrenie neurologické,psychiatricke,ortopedické, im som doniesol určite percento pôjde dole
mam strach že budem mať nízky dôchodok 😔🙄
@jani322 pred tým bolo viac? Koľko bolo pred tým, nech mám prehľad o dôvodoch. Invalidný že?
Lebo,keď zoberú uchádzača,ktorý je zaevidovany na UP dostanú za neho peniaze.To je cele.