Prečo mi nevznikol nárok na daňový bonus?

5filipan5
9. mar 2022

Ahojte skúsim aj tu ,keďže momentálne mi kompetentný nedvíhaju telefón. Je to ohľadom daňového bonusu. Mám dve detí 5 ročného a 9 ročného v mojej starostlivosti . Otázka znie, prečo mi nevznikol nárok na daňový bonus,keďže som isté dni odrobila vo februári,potom som bola PN. Ďalšia vec pred rokom v lete sa vyberalo, či zamestnanec chce poberať daňový bonus alebo chce príspevok na stravu v škole a škôlke. Lenže keďže je pn a nástupom na materskú, nárok na daňový bonus nie je, majú deti nárok na príspevok na stravovanie v jedálni alebo nie .Mám chaos a nikto mi to zatiaľ nevysvetlil. Ďakujem.🤔

lucka_ke
9. mar 2022

aby ti vznikol nárok na daňový bonus za celý rok 2021 musíš dosiahnuť príjem aspoň 6-násobok minimálnej mzdy, čo si zrejme kvôli PN a materskej nemala
čo sa týka príspevku na stravu tak ak DB nepoberáš mala by si mať príspevok na stravu, to sa preukazoval čestným vyhlásením

5filipan5
autor
9. mar 2022

@lucka_ke ja myslím za mesiac február ,toto co si napísala rozumiem ,momentálne som dokopy zatiaľ mesiac pn a nastupujem na materskú v máji. Rok 2021 neriesim

lucka_ke
9. mar 2022

ja som to zle pochopila
teda DB za február 2022 - nárok je ak máš za tento mesiac príjem aspoň polovicu minimálnej mzdy čiže 323 Eur (bez PN)

5filipan5
autor
9. mar 2022

@lucka_ke super konecne som sa od niekoho niečo dozvedela ,len čo ďalej keďže danovy bonus uz poberať nebudem, tak kde sa mam obrátiť na to vyhlásenie?ci to až nástupom na materskú?

lucka_ke
9. mar 2022

čestné vyhlásenie myslím, že v školskej jedálni a oni potom posielajú ďalej na UPSVaR
https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=595

5filipan5
autor
9. mar 2022

@lucka_ke takže skôr nový škôlky rok ,to bude reálne by som povedala

zalka
9. mar 2022

@5filipan5 DB na deti môže poberať ich otec ak žijete v spoločnej domácnosti, je to
je na to dieťa mladšie 47,14e mesačne, a na staršie 43,60e mesačne dokopy 90 eur.
Zrejme s otcom detí nežiješ , ak si vydatá tak aj tvoj manžel si môže uplatňovať danový bonus na deti kt. nie sú biologicky jeho.

5filipan5
autor
9. mar 2022

@zalka sme rozvedený, sú v mojej starostlivosti a s mojim terajším partnerom čakáme babo,ale zobraty nie sme .

krajinka
9. mar 2022

@5filipan5 prečo nový školský rok? Vybav si to teraz v marci a od apríla máš dotáciu

5filipan5
autor
9. mar 2022

@krajinka vyskúšam teda u nas v jedálni