Prečo mi nemôžu predĺžiť PN?

22. dec 2023

Ahojte, mám takú otázku a možno mi budete vedieť poradiť. V pondelok 18.12.2023 som mala pozitívny test na covid. Mam PNku do dnes. Dnes mi volala sestrička, že 27meho, aby som prišla ráno, aby ma vyšetrili lebo mi nemôžu predlžiť PNku. Neviete náhodou, prečo mi nemôžu predlžiť PNku? Antibiotika, ktoré som dostala, tak tie mi nezabrali a mam ich dobrať. Keď pôjdem k lekárke 27meho, tak mam si predtým ešte spraviť test na covid? Ak by som mala opäť pozitívny, tak len zavolať a nechodiť tam? Ďakujem za radu.

radacak
22. dec 2023

Povedala by som že to bude tým že lekár nechce ,a nie že nemôžu, nevidím dôvod prečo by nemohli keď sa necítis dobre

stanulienkat
22. dec 2023

Pénka sa predlžuje na základe kontroly, nie na základe toho, co paciencia nadiktuje. Takže 27.12. zrejme chcú zhodnotiť, či tvoj stav je taký zlý, že potrebujes predĺženie pn-ky, alebo si chceš len predĺžiť silvestrovsky odpočinok.

janinah
22. dec 2023

Tlieskam.. konečne lekár.ktory nerozdava PN na požiadanie pacienta.ale zaujíma sa o jeho zdrav.stav...beries respirator a ideš.tu niet nič.co by sa nedalo pochopiť či uskutočniť.

simca06022011
22. dec 2023

Ako pise @stanulienkat musi byt kontrola. U nas si ziadny test robit nemusim s respiracnym ochorenim si dam rusko/respirator a idem.

alex49
22. dec 2023

27 je o 5 dní, to už môžeš byť zdravá ako rybička.

mogaa
23. dec 2023

@alex49 len keď autorka zrejme chcela predĺžiť do konca roka🙂lepšie ako byť v práci alebo musieť čerpať dovolenku🙂

mamina7070
23. dec 2023

normalne ides 27.12 k doktorke na kontrolu a podla stavu uvidia ci treba alebo nie
test uz ani robit nemusis znovu

lenkadenisa
23. dec 2023

A doma si s čím? S Covidom?

janinah
23. dec 2023

@mogaa to je nám jasné 😜
To len ja " hlúpa" som pred rokom ukončila PN 23.dec.aby kolegyne nemuseli ťahať prác. pohotovosť aj za mňa.Dr.to nevedela pochopiť...

mogaa
23. dec 2023

Inak mne sa páči že teraz pred Vianocami má každý druhý covid🙂 polovica z nich samozrejme vymyslený🙂tým ostatným skoré uzdravenie

autor
24. dec 2023

@mogaa Nic som si nechcela predlzit do konca roka. Ja chcem ist cim skor do prace. Ver, že nie som z tych, čo chce byt na PNke, ale ked som mala horucky, boleli ma vsetky svaly a klby, že som ani chodit nemohla, tak asiže som musela ist na PNku. Ja by som isla hned k lekarke, ale moja nechce, aby k nej chodili ludia s covidom. Nepoznas moj stav, ani nič a ides ma tu sudit, že si chcem predlzit do konca roka, čo vobec nie je pravda 🙂

autor
24. dec 2023

@lenkadenisa Vsak ano s covidom. Mala som horucky a ine priznaky tak som dostala dvoje antibitoika a preto som musela byť doma.

mogaa
24. dec 2023

Ja ťa nesúdim, len z tvojho príspevku vyplýva že si na PN od 18.12. a čuduješ sa prečo ti lekárka nechce predĺžiť PN 27.12.....čo ti z toho vyplýva? že chceš ísť 28.12. do práce? zrejme nie....

zuzanockamt
24. dec 2023

@mogaa Bodaj by boli vymyslené. U nás v okolí všetko skutočné a teda brutálne. Strašné, že ľudia závidia aj chorobu.

mogaa
24. dec 2023

@zuzanockamt nikto chorobu nikomu nezávidí....len sama mám kolegyňu ktorá je rok čo rok pred Vianocami chorá a v mojom okolí je takých ľudí viac keďže pracujem v nepretržitej prevádzke kde sa pracuje piatok , sviatok....tento rok je to covid, kedy volala Dr.a tá jej vystavila elektronickú PN...sme spolu denne 4 v kancelárii a opäť je chorá len ona....a u nej sú to pravidelne Vianoce a aj prázdniny ......tým som chcela povedať len to, že kto nechce počas sviatkov pracovať , stačí zavolať lekárke že má covid a dostane PN....bez vyšetrenia, bez všetkého....samozrejme nespochybňujem že covid existuje a teraz je ho naozaj veľa , len z môjho okolia vidím že nie vždy je to naozaj choroba , hlavne ak maróda vidím veselo behať po obchodoch....nie je to samozrejme myslené na všetkých a všeobecne, nechcela som sa tých naozaj chorých nijako dotknúť...

zuzanockamt
24. dec 2023

@mogaa Kvôli jednej osobe takto zovšeobecňovať...neskutočné...🤦

petulda333
24. dec 2023

@mogaa a mozno ju fakt len zaujima,ze preco sa tak vyjadril,ze nemoZu predlzit! Aj mna osobne to uz zaujima,ze preco by nemohol. Takto to znie akobybjej dr povedal ze 27 musia ukoncit lebo dlhsie byt nemoze

kamatopo
24. dec 2023

Ja som mala pozitívny test na začiatku mesiaca. Po piatich dňoch som bola na kontrole,vzhľadom na to že u mňa zdravotné potiaze ďalej pretrvávali PN som mala ešte týždeň na úplne doliečenie. Doktor posúdi a zhodnotí. Antibiotiká som nemala, veď je to viróza a na to nezaberajú. Tak mi povedal lekár a mal pravdu. Prajem skoré uzdravenie.

trinityf
24. dec 2023

Pnku ukoncuje lekar. Ak ti dali kontrolu 27. tak ti pn stale bezi.

vler
24. dec 2023

Tak 27 uz bude skoro 10 den, a vela covid pacientov-nie vsetci- uz dalej PN nepotrebuje lebo mali lahky priebeh. Ale kedze priebeh covidu je velmi individualny, potrebuju aby si prisla na kontrolu aby posudili ci u Teba je PN potrebna nadalej alebo nie

autor
24. dec 2023

@trinityf Doktorka mi povedala, že Pnku som mala od 18teho a ona ho ju hned aj ukoncila v piatok, tak mi povedala. V piatok mi volala este sestricke, že ak mi nebude stale dobre alebo budem mat este silny kasel, tak aby som prisla, tak uvidim. Ja len nechapem, ako lekar moze hned ukoncit PNku nakolko toho pacienta nevidel. Ja som asi 6 rokov nebola na PN, takto sa v tomto moc nevyznam len pisem, čo mi povedala doktorka.

autor
24. dec 2023

@mogaa Ja by som mala ist do prace 27meho. Ak budem mat negativny covid test a bude mi dobre, tak do prace samozrejme idem.

mogaa
25. dec 2023

Bežne sa dáva pri covide PN na tých 5 dní, teda ak nie je ťažký stav a človek je už negatívny, preto ukončila PN....Moja doktorka ale vždy povie že po tom týždni jej treba zavolať ako je na tom daný pacient, či má príznaky alebo nie, prípadne či je stále pozitívny....a až potom ukončuje PN....