Prechodný pobyt

22. jún 2022

Uviedli by ste prechodny pobyt u zamestnavatela ak nie je na urade nahlaseny?

matullienka
22. jún 2022

Na úrade nahlásený? A kde si ten prechodný pobyt potom vybavovala? Veď ten sa vybavuje na mestskom alebo obecnom úrade

autor
22. jún 2022

@matullienka len sa pytam ci kazdy si to poctivo nahlasuje a vybavuje...lebo si myslim ze skor nie ako ano

matullienka
22. jún 2022

Ale pokiaľ si si prechodný pobyt nevybavila tak ho nemáš, to že nebývas na adrese trvalého pobytu je druhá vec. Ale ak chces aby ti tam chodila pošta tak mu to nahlas

ciarraa
22. jún 2022

@matullienka asi tak nejak ved to nahlasujes asi len kvoli poste a mozno este tan pn- ke ak nastane

elizabet173
22. jún 2022

@matullienka tu sa dozvieš všeličo 😉

monkasponka
22. jún 2022

Prechodny pobyt mas len v tom pripade ak ho oficialne nahlasiš na mestskom či obecnom urade. Čo sa tyka toho že si inu adresu kadetade kvoli pošte pises , to je len korešpondenčnã adresa. Ale v podstate ani jedno ani druhe zamestnavatela nezaujima.

lopka1313
22. jún 2022

Ja som si nahlasovala korespondencnu... Oni ju potom hlasili na socialku, neviem preco, to fakt nebolo potrebne, ja mam vyriesenu postu aj na svojej trvalej (suseda pozera schranku a ma splnomocnenie na vyberanie vsetkeho na poste). Ale ja mam korespondencnu v rakusku a potrebovala som vtedy pendler papier, aby som mohla chodit do prace, keby bol nejaky prilis aktivny vojak (bolo to presne pred rokom). Inak to tiez bola "komedia"... Najprv mi nechceli potvrdit rakusky pendler papier, lebo je v nemcine (logicky). A oni nic, co nie je po slovensky, nepotvrdia. Papier som potrebovala co najskor, aby som nesla so strachom domov, takze na uradne preklady nebol cas. Potom som zistila, ze nastastie rakusania budu akceptovat aj slovensky papier (vyzeral uplne inak, rakusky bol cerveny s velkym napisom pendler, nas mal mnozstvo malych textovz ale nastastie v 5 jazykoch), tak som im doniesla ten. Potom zacali vymyslat, ze na co potrebujem pendler papier, ked podla ich zaznamov byvam v KE. Tak im vravim, ze trvale mam v KE, ale kedze robim v BA, tak byvam v AT (byvala som tam asi 2 dni). To mi aj tak neverili, tak som im zufala vravela, ze si teda mozem nahlasit korespondencnu v rakusku, ked mi inak ten papier nepotvrdia. To mi povedala, ze mozem, ale chce nejake potvrdenie. Tak ja na to, ze mam rakusky papier, ktorym som sa prihlasila na pobyt v AT. Nastastie som ho mala so sebou v praci. Sla som pren a ten si prefotila. Ale stale mala personalistka problemy, ze aj ten je v nemcine (logicky, ved zijem v nemecky hovoriacej krajine a nebudu robit 2 jazycne potvrdenia pobytu pre par slovakov, co tu zije). Ale, po nekonecnych behackach a upozorneni, ze robi, co nema, lebo aj ten moj meldezettel nevie prelozit, mi potvrdila (aspon slovensky) pendler papier!
Tak som mala v praci nahlasenu novu korespondecnu adresu. A na druhy den mi prisiel od nej mail, ze korespondencnu mi nahlasila na socialku a ze na zdravotku tiez treba, aby to sedelo, ale to musim sama.. Tak som prve dni behala jak debil s navigaciou peso vsade, vybavovala karticky na vsetko a este aj googlila a hladala kde vlastne mam zdravotku a ako sa tam dostanem... Radost personalisti, no...
Pokial nepotrebujes nic potvrdzovat alebo si vies zabezpecit postu aj zo svojej trvalej adresy, nemusis podla mna nic riesit u zamestnavatela. Pokial potrebujes potvrdzovat nieco, nevies si na trvalom bydliaku zabezpecit riesenie posty alebo vies, ze sa zo svojej sucasnej adresy chces prestahovat niekam inam, tak myslim, ze to nahlasovat nemusis.
Inak od 2016 je zrusena povinnost nahlasovat si oficialne prechodny pobyt, ak tam byvas viac ako 90 dni 🙂