Ahojte, chcem sa opytat, ci ma niektora z vas skusenosti so zmenou miesta pobytu pocas PN. Chcela by som navstivit rodinu v mieste mojho trvaleho bydliska.
Ako casto je mozne si takto zmenit adresu?
Tak to ste ma nepotešili ☹ Napísala som ale do sociálnej poisťovne a takáto mi prišla odpoveď:
Zmenu miesta pobytu počas dočasnej pracovnej neschopnosti musí odsúhlasiť Váš ošetrujúci lekár, ktorý určuje liečebný režim na základe Vášho zdravotného stavu. Ak Vám ošetrujúci lekár zmenu miesta pobytu povolí, novú adresu písomne nahlásite oddeleniu lekárskej posudkovej činnosti v pobočke Sociálnej poisťovne príslušnej podľa miesta výkonu práce ošetrujúceho lekára.
Ohľadom opakovanej zmeny pobytu počas dočasnej pracovnej neschopnosti a tlačív sa môžete obrátiť na oddelenie lekárskej posudkovej činnosti v pobočke Sociálnej poisťovne príslušnej podľa výkonu práce ošetrujúceho lekára.
@hankalm Tak vidíš, asi to závisí od lekára. Ja som sa stretla s pojmom "nedá sa" asi kvôli tomu, že to tým lekárom bolo pohodlnejšie. Pozri sa, za opýtanie sa nič nedáš. Tak zabehni za ošetrujúcim lekárom a uvidíš čo ti povie, možno to má toľko opletačiek, že sa na to radšej vykašleš.....a možno ti to výjde 😉
Zrejme som "zaspala dobu", ale ja viem, že účelom PN-ky je to, aby sa nemocný človek mohol vyliečiť a zregenerovať svoj organizmus a nie to, aby chodil na návštevy po rodine a známych 😝
@nikawero12 Ak je na PN-ke povedzme kvôli zlomenej ruke, tak nevidím dôvod, aby sedela len doma - v podstate ani nerozumiem, prečo v týchto prípadoch dávajú lekári obmedzené vychádzky. Ja mám tiež rodičov na opačnom konci SR a tiež si viem predstaviť zmenu. Všetci sú v práci a ty dlhé týždne sama doma.... Je to samozrejme iné, ak máš zápal pľúc, či niečo podobné....
Čo mám ja informácie, tak zmena miesta pobytu sa uskutočniť NEDÁ. Na začiatku PN si môžeš dať aj druhý koniec Slovenska, ale počas PN sa to meniť už nedá. Aj nedávno švagriná bola na PN a tiež to tak platilo. Jedine, žeby boli nejaké výnimky.