Ahojte! Manželovy aj pre seba som vybavyla iného obvodného lekára. Moje som vybavila bez problémov, ale manželovo nie. On chodí na týždňovky. Dr. Ku ktorej máme prejsť bez problémov dala výmenný lístok aj pre neho. Jeho doterajšia dr. Keď zistila že ja chcem vziať kartu, lebo ona vydáva karty tak mi to odmietla že muž musí prísť vosobne že on to musí podpísať. Ja som jej hovorila že nemôže, chcela som aby po telefóne mohol dať súhlas tiež odmietla, napriek tomu že som hovorila že nemusí mi do ruky dať kartu môže dr. preposlať poštou. Že musím mať splnomocnenie...prišlo mi to absurdné na také veci mať splnomocnenie.
Fakt musí ísť tam osobne? Ďakujem
@lenka2710 správny postup je že zdrav.dokumentáciu by si mal vyžiadať nový lekár od pôvodného.....zdrav.dokumentácia nie je majetkom pacienta, ak mu ju už dáva - malo by to byť proti podpisu, lebo ak príde k lekárovi kontrola a nemá kartu daného pacienta. môže dostať pokutu....a ak ju dá pacientovi a ten to dodatočne zaprie, lekár má prúser (preto ak to obia tak to chcú mať ošetrené podpisom)
@lenka2710 áno ona chce aby prišiel osobne, a podotýkam odchádza do vedľajšej ambulancii......svoje som ani nemusela podpísať, doktor podpísal vyradenie a hotovo sestrička mi dala kartu...... U nej sestrička nemôže vybaviť kartu som ju spýtala to ide cez dr. hovorila mi. A on snou nepodpisoval dohodu o zdravotnej starostlivosti, lebo on bol predtým u inej ale ona odišla do dôchodku a kartu má teraz táto dotičná protivná dr.
@lenka2710 no táto chce byť protivná, predomnou jednej pani nechcela dať kartu......
vieš,čím menej pacientov,tým menej peňazí od poisťovne 😁
a keby si sa išla spýtať k tej vašej novej,že čo máš robiť,keď ti kartu dotyčná nechce dať,možno by to vybavila ona, dokumentáciu by si vyžiadala poštou
zdravotná dokumentácia sa nedáva do ruky pacientovi, ale riešia to lekári medzi sebou
@lenka2710 pravdepodobne pondelok to doriešim tak či onak...... ☺
@sara07 to pekne......môže dostať pokutu podľa zákona,dneska som to akurát študovala 😁
Nepytala si sa na to nahodou uz v skupine pravne poradenstvo? Vtedy si tam mala odpoved ohladom splnomocnenia.
A k veci: Zdravotna dokumentacia je majetkom ambulancie, nie pacienta. Ty mas pravo kedykolvek do nej nahliadnut, urobit si z nej kopie, odpisy a pod.
Lekarka nie je povinna dat ti kartu do ruky - ani tvoju ani manzelovu.
Nova lekarka si dokumentaciu alebo odpis z nej ma pisomne vyziadat u starej lekarky a ta je povinna jej ju poskytnut. Ci uz original, ci odpisy.
uz ti predsa bolo pradene v skupine pravne poradenstvo.
preco mas potrebu riesit to opat ?
dozvies sa to iste
prepac, ale doktorka nechce byt protivna lekarka je seriozna !
Zatiaľ som sa nepýtala na nič iné..... No určite je seriózna.......
Ty nemáš mať čo v rukách svoju ani mužovi kartu. Má si ju vyžiadať nový lekár. Toto ti bolo písané i v právnej poradni,
Zdravotna dokumentacia sa nevydava do ruk pacienta. Pacient sa ohlasi u noveho lekara, podpisr zmluvu o poskytovani zdravotnej starostlivosti a novy lekar vyziada od povodneho zdravotnu dokumentaciu od povodneho lekara. Ten ma povinnnost ju poslat.
@evitka83 ďakujem
ahoj,záleží od danej osoby,aká chce byť protivna 😁 môj brat sa odstahoval,takže chcel samozrejme nájsť lekára v meste bydliska! Bola som sa teda pýtať na kartu,jedna sestricka mi povedala,že si to lekári robia medzi sebou,že nový si musí vyžiadať od stareho! Išla som druhýkrát, bola tam iná sestricka a ta mi dala kartu bez problemov! Keď som sa stahovala ja, tiez som.chcela zmeniť pediatra, ten môj mi.kartu dat nechcel! Tak som teda išla k tej v meste bydliska,tam som podpísala papier,že chcem,aby bola ošetrujúci lekár mojej dcéry a ona si následne kartu vyžiadala,už som to ja neriešila