Dobrý deň, keďže sa v tomto vôbec neorientujem.. musím sa spýtať. Stal sa mi pracovný úraz a v papieroch mi bol určený denný vymeriavací základ ktorý bude ponížený o 10% - moja miera zavinenia. Priblížila som k tomu lekársky posudok s diagnózou otras mozgu. Keďže som pn nebola, čo mi bude vlastne vyplatené? Vďaka
Ja som vypisovala papiere mojej pacientke na pracovny uraz, doba liecenia bola cca 10 dni, brala si dovolenku na liecbu. V papieroch treba vypisat dobu liecenia, ak nebol pacient na pn davam tam datum urazu a ako ukoncenie datum poslednej kontroly /zvycajne chirurgickej/. Peniaze pani vyplatili, takze podmienka PN zrejme nie je nutna- otazka je, ci to nema zamestnavatel nejako osetrene v zmluve. Peniaze sa rataju na zaklade bodov, ktore sa prideluju podla diagnozy, vypisuje obvodny lekar.Jeden bol je nejake % z priemernej mzdy, presne je to definovane v zakone a kazda diagnoza ma prideleny pocet bodov, tiez sa da najst v zakone.
@de21062011 opravte ma ak sa mylim, ale u nas vo firme plati, pokial poskodeny nie je PN minimalne 3 dni a viac, nie je ani registrovany pracovny uraz a nic sa nevyplaca.