Práceneschopnosť v Rakúsku

wasabka
11. okt 2020

Zdravím potrebovala by som informácie k PN-ke v Rakúsku.... Mamka pracuje ako opatrovateľka v Rakúsku, kde si samozrejme platí odvody, ma aj pripoistenie.. A stala sa jej taka vec, ze sa jej asi platnička v krčnej chrbtici vyliala, pri práci s babkou o ktorú sa stara a uz 2 tyzdne ma neskutočné bolesti...
Pôjde po návrate na SK k neurologovi, ale viete mi povedať ako funguje PN, pripadne vyplácanie PN a co všetko treba doložiť. Ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nely1704
11. okt 2020

@wasabka k dr. By mala ísť v Rakúsku a takisto byť aj tam na PN. Ak pôjde na slovensku, logicky bude na PN doma ale finančne a samozrejme aj starostlivosť je lepšia tam ....!!!. Viem o čom hovorím, priama skúsenosť s doktormi aj PN - kou.

wasabka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wasabka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
wasabka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
wasabka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
11. okt 2020

Nech ide v at k lekarovi a vypisu ju. Moze aj ked Este tam nikde nebola ist, nerobia problem. Neviem ci by at uznalo len tak pn zo sk. Lebo ja som to raz potrebovala naopak a nechceli mi to dat aby to bolo pre sk platne s tym ze som v Rakusku

79viktoria79
11. okt 2020

@wasabka moze ist k lekárovi aj na svk,a normalne poslat zamestnavatelovi pn aj do poistovne

stonoz
28. dec 2021

@kiki68 jasne ze uznaju

pavolkubala
21. okt 2023

Chcem sa spýtať, dostal som výpoveď môžem ísť na PN a kto ju bude platiť alebo musím ísť najskôr na ams

malinka158
21. okt 2023

@pavolkubala na PN lebo si dostal vypoved alebo mas zdr.problemy?

pavolkubala
22. okt 2023

Dostal som výpoveď ale aj som chorý

kiki68
22. okt 2023

@pavolkubala treba sa nahlasit na AMS a im zaslat potvrdenie o PN.