Práceneschopnosť a výpomoc pri očkovaní alebo testovaní

27. feb 2021

Dobrý deň mám zdravotnú školu, no momentálne som PN, ale milé rada by som šla ako dobrovoľník pomáhať na očkovanie alebo testovanie... Je tu niekto taky co je PN a chodí na výpomoc, dá sa to ? nechcem to kvôli peniazom, chcem ísť len jednoducho pomôcť lebo našu prácu som brala ako poslanie stále nie povolanie....

simonkaba
27. feb 2021

bohuzial ak si pn, mas dorziavat liecebny rezim... moze ti prist kontrola a tych nebude zaujimat ci niekde pomahas... jedine ukoncit pn

laila18
27. feb 2021

Môžeš ísť jedine v čase vychádzok niekam.

klarissa25
27. feb 2021

Si pn.. Mas sediet doma... A nie chodi niekam? Mas vychádzky?? Kludne ti pride kontrola a mas po pnke

ivkazba
27. feb 2021

Ak môžeš ísť robiť dobrovoľníka na testovanie, tak potom môžeš aj ukončiť PN a vrátiť sa do práce, pretože potom tá PN asi nie je úplne opodstatnená. Inak ako píšu baby, nemôžeš, máš dodržiavať liečebný režim, čo je účelom PN.

janinah
27. feb 2021

Nie je to možné a nikde sa ani nepýtaj,lebo sa zosmiešniš,ako zdravotník by si isté veci mala vedieť.

janinah
27. feb 2021

@ivkazba tak všetci vieme,že v tomto štáte máme PN a potom ešte "PN"...

mimi15
27. feb 2021

Ak si pn si asi doma lebo si nejako chorá tak kam chceš ísť? Či len tak si doma na pn?

autor
27. feb 2021

Moje krásne múdre ďakujem vám za vaše odpovede... Áno ako zdravotník to viem a viem aj s čím marodujem... A viem, že mám neobmedzené vychádzky... A milé rada by som sa do práce vrátila ale žiaľ nemôžem, pre riziko z covid ma nemajú kde preradiť ... Som PN najmä pre riziko v práci a nie pre chorobu... Keď ste o tom nikdy nepočuli... Chcete aj popis diagnózy ? Meno lekára.... Slušne sa pýtam, ci náhodou niekto tu je kto je PN a chodí na výpomoc počas vychádzky napr... Ľudia majú aj 4h vkuse vychádzky... Ja to mám vďaka mojej diagnóze neobmedzene... Tak preto sa pýtam, žeby som šla vám mile pomôcť aby ste mohli byť zaočkované, aby ste nemuseli ležať v nemocncii s covid... Lebo situácia je vážne zlá, keby mi to zamestnávateľ dovolil som hneď v prvej línii a pomáham tým čo tam ležia... Ležia mladí ľudia v nemocniciach a bohužiaľ aj umierajú mladí ľudia... Nie dôchodcovia... Najmä mladí...

janinah
27. feb 2021

Odporuješ si...do práce nemôžeš,lebo sa nesmieš nakaziť covidom /ja som už 3 týždne po 2.dávke očkovania,teba neočkovali či ako?/ Ale ku testovaniu by si šla,tam nijaké riziko nákazy nehrozí? Ak si v podstate zdravá a zamestnávateľ ťa poslal na PN,lebo pre tebe nemá inú prácu /napr. preto,lebo si tehotná/ a nemá ťa kde preradiť,tak s tebou vybabral,v takom prípade čo ja viem by si mala dostávať normálnu mzdu,podrobnosti možno napíše dáky právnik,to ja nie som.

stanulienkat
27. feb 2021

Tak asi sa aj ty veľmi múdra, keďže pre riziko Covid nemôžeš ísť do práce, mohla by si vedieť, že medzi tými stovkami pacientov, ktoré budeš očkovať, môže byť aj veľa pozitívnych, ktorý o tom ešte netušia.

klarissa25
27. feb 2021

Tak ty si pn kvôli riziku covidu a ty chces ist pomahat ma testovanie???

ukulela
27. feb 2021

nemozes sa urazat, je to tak, ak si na PN len preto, lebo ta nemaju kde preradit, tak si na PN neopravnene. (ano, ako tisice dalsich) - mas narok na nahradu mzdy a byt doma. tiez sa cudujem, ze sa nasiel dokto, co ti dal fiktivnu dg a neobmedzene vychadzky, to mas zrejme tiez len po znamosti, lebo pomaly uz nedavaju neobmedzene vychadzky ani onko pacientom, ci psych. dg.
a tiez sa cudujem, ze v praci sa nakazit mozes - a preto si doma - ale testovat uz mozes? verim ti, ze mas dobry umysel a chces pomoct, ale nepichaj do osieho hniezda radsej.

klip0
27. feb 2021

Aj by ti niekto poradil viac, keby napises lepsie, lebo takto tomu nikto asi nerozumie. Mas nejaku diagnozu, ktora nieje uplne zla teraz, ale keby sa nakazis covidom, tak to moze byt zle a preto si PN? Chapem spravne ci?
Potom ale jedno nechapem a nie v zlom sa pýtam, len naozaj preto, ze nechápem a myslim, ze aj iné zeny.. Ako lekarka/sestra(neviem aku pracovnu poziciu v zdravotníctve mas) sa bojis nakazy, co je nornalne a chapem to hlavne ak mas aj nejaky iny zdravotny problem. Ale vo vakcinacnom centre alebo na testovani sa nakazy uz nebojis? Alebo ako to vlaszne je? Naozaj nerypem ani nic len sa to snazim pochopit

martinkatinka
27. feb 2021

Ukonci pracovny pomer, aj PN a chod pomahat ako dobrovolnik bez nahrady mzdy 😉